Puikus apelsinų ir rozmarino bei švelnaus skonio kalakuto kepenėlių derinys! Nors laidoje buvo gaminama ant paprastos forminės duonos, rekomenduoju prieš tai ją paskrudinti.

Gaminimo eiga

Kepenėles sudedame į šaltą vandenį, pastatome ant viryklės ir kaitiname, kol užvirs vanduo. Po to nuimame.

Keptuvėje išlydome sviestą, įdedame šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepenėles. Įpilame brendį ir padegame. Pakepiname, kol išgaruos alkoholis.

Keptuvėje vėl išlydome sviestą, įdedame šaukštą alyvuogių aliejaus, smulkiai supjaustytą svogūną. Kai jis suminkštėja, įdedame supjaustytą blauzdelių mėsą. Kai mėsa truputį apkepa, sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir įpilame išspaustas sultis. Patroškiname, paskaniname rožinio pipiro grūdeliais, rozmarinais. Kai skysčio smarkiai sumažėja, nuimame mėsą nuo ugnies.

Abi mėsytes bei kubeliais supjaustytą sviestą sudedame į smulkintuvą ir labai gerai sumalame.

Apskrudintą duona patepame apelsinų džemu (kaip sviestu). Ant viršaus dedame paštetą ir padedame į šaldytuvą, kad stingtų.

Tuomet į puodą pilame baltą vyną, dedame Farino cukraus pagal skonį. Vyną nugariname jį iki pusės.

Į vyną dedame šaukštelį su kaupu vandeny ištirpintos želatinos, gerai išmaišome, kad neliktų jos grūdelių. Paruoštą masę pilame ant kepenėlių ir leidžiame sustingti.

Paruoštą paštetą pjaustome gabalėliais ir ragaujame.

skonis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai