Ingredientai

Viščiukas 1.5 kg
Bulvės 450 g
Morkos 2 vnt.
Raudonėliai žiupsnelis
Rudasis cukrus 3 šaukštai
Actas 1 šaukštas
Tirpi kava 2 šaukšteliai
Druska pagal skonį
Petražolės žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Viščiuką nuplaukite, supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais.

Morkas, bulves ir svogūną nulupkite, supjaustykite stambiais gabalais.

Sudėkite daržoves į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite raudonėliu, druska, išmaišykite ir paskirstykite lygiu sluoksniu. Ant viršaus sudėkite vištos gabalėlius, pabarstykite druska. Kepkite orkaitėje 20 min.

Per tą laiką puode sumaišykite actą, cukrų, kavą, 1,4 stiklinės vandens, žiupsnelį raudonėlio, po žiupsnelį druskos ir pipirų. Užkaiskite mišinį, kai užvirs pavirkite 8 – 10 min., kol sutirštės.

Ištraukite kepimo indą iš orkaitės, aptepkite pasigamintu glajumi vištieną, vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Paskui ištraukite, dar kartą aptekite vištieną glajumi ir pakepkite dar 10 min. Ar mėsa iškepė, patikrinkite įsmeigę peilį.

Išimkite daržoves ir vištieną į dubenį, apšlakstykite kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis. Apibarstykite petražolėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai