Moteriškas stilius

Kada prasidėjo: 1947 metais prancūzų dizaineris Christian Dior į madą įvedė prabangų „New Look“ stilių su susiaurinta talija ir plačiu sijonu. Grace Kelly ir Jackie Kennedy šešiasdešimtaisiais išpopuliarino šį siluetą, ir nuo to laiko jį rinkosi visos mada sekančios damos.

Kodėl sugrįžta: šis stilius pabrėžia moteriškas linijas ir atrodo elegantiškai, bet ne per daug rėžia akį, sako Patricia Mears, Niujorko Mados technologijos instituto muziejaus direktoriaus pavaduotoja.

Kaip vilkėti dabar: rafinuotumas slypi detalėse. Vintažiniai papuošalai ar elegantiški bateliai gali be mažiausių pastangų suteikti subtilios prabangos jūsų džinsams.

Moteriško stiliaus drabužiai

Rinkitės komplektą iš atskirų drabužių, o ne suknelę. Palaidinės ir sijono derinys atrodo kur kas moderniau. Vakarui suderinkite puošnų sijoną ir prigludusius marškinius.

Gyvūnų raštai

Kur prasidėjo: aštuonioliktajame amžiuje europiečiams ėmus kolonizuoti Aziją ir Afriką, namo jie parsigabendavo ten rastus leopardų, tigrų ir zebrų kailius. Egzotiškus raštus greitai imta atkartoti audiniuose (žinoma, skirtuose itin turtingiems), taip jie išpopuliarėjo ir imti naudoti drabužiams bei dekorui. Po dviejų šimtmečių tokie sekso simboliai, kaip Lauren Bacall ir Marilyn Monroe, pasitelkė šių raštų magnetizmą seksualiam įvaizdžiui kurti.

Kodėl sugrįžta: gyvūnų raštai yra lyg neutralios spalvos - juos juk ir sudaro ruda, smėlio spalva ir juoda. Jie nepaiso sezonų, galima juos vilkėti su kone bet kokiais drabužiais. Be to, jie pagyvina jūsų garderobą.

Kaip vilkėti: mažomis dozėmis, jei baiminatės, kad gyvūnų raštai jus gali užgožti. Naudokite aksesuarus.

Gyvūnų raštų drabužiai

Šį sezoną gyvūnų raštai labiau grafiški ar išdidinti. Kadangi šie drabužiai jau patys savaime gan iššaukiantys, rinkitės itin paprastus, elegantiškus ir skoningus siluetus.

Vyriškas stilius

Kur prasidėjo: dizainerės Coco Chanel dėka kelnės moterims išpopuliarėjo antrajame praeito amžiaus dešimtmetyje. Jai taip pat galima dėkoti ir už sportinio tipo drabužius, kaip kad džersio švarkelius ir megztinius, kurie buvo tiek stilingi, tiek ir patogūs. Dar galime prisiminti aktorę Katharine Hepburn ir jos berniukišką įvaizdį iš trisdešimtųjų bei septyniasdešimtųjų muzikos žvaigždę Patti Smith, kuri įnešė į madą šiek tiek rokenrolo.

Kodėl sugrįžta: „Galbūt manote, kad vyriška apranga deseksualizuoja, tačiau dažnai yra atvirkščiai“, - sako Sharon Graubard, Niujorko mados krypčių prognozavimo agentūros „Stylesight“ kūrybinių paslaugų viceprezidentė. Vyriškas stilius tinka kone kiekvienai figūrai ar dydžiui, biure ar už biuro ribų.

Kaip dėvėti dabar: rinkitės akcentus, kaip kad skrybėlę ar vyrišką laikrodį, derinkite su itin moteriškais elementais.

Vyriško stiliaus įkvėpti drabužiai

Rinkitės prigludusius, ne per didelio dydžio kirpimus. Tokius kirpimus derinkite su linksmais, moteriškais akcentais. Tiks ekstravagantiški papuošalai ir spalvingi aukštakulniai. Vakarui - smokingo švarkas ir kaklaraiščio rašto kelnės.

Minimalizmas

Kur prasidėjo: prancūzų dizaineriai André Courrèges ir Pierre Cardin pradėjo tendenciją šešiasdešimtaisiais (modelis Twiggy buvo jų gerbėja). Halston išlaikė aptakų siluetą septyniasdešimtaisiais, su vienspalvėmis džersio suknelėmis ir tampriais kombinezonais.

Tačiau didžiausią įtaką šiam stiliui devyniasdešimtaisiais padarė Miuccia Prada. Jos paprastos formos ir šykštūs raštai buvo itin palankiai sutikti po aštuoniasdešimtųjų rėksmingumo, plačių pečių ir pūstų plaukų. Šis stilius populiarus ir šiandien.

Kodėl sugrįžta: švarios linijos ir funkcionalumas visuomet buvo amerikietiško stiliaus skiriamosios žymės. Audrey Hepburn aptemptos kelnės - tai klasikinis subtilumo ir nerūpestingumo pavyzdys.

Kaip vilkėti dabar: pasirinkite vieną iškalbingą detalę (geometrinių formų skarelę, skulptūrišką rankogalį) ir leiskite jai išsiskirti iš itin paprastų drabužių fono.

Minimalistiniai drabužiai

Minimalizmas šiandieną išlieka itin subtilus, tačiau su drąsiomis detalėmis (kaip kad asimetriškos siūlės). Dairykitės išraiškingos kaklo linijos, griežtų kontūrų. O derinant baltą ir juodą spalvas gaunamas didžiausias efektas - nebereikia nei daugybės aksesuarų.

Gėlių raštai

Kur prasidėjo: išties čia jau pasidarbavo motulė gamta. Gėlės buvo naudojamos puošybai nuo senų senovės. Tačiau drabužiams jos imtos naudoti japoniškiems kimono apie 794 metus ir Genujos aksomui apie penkioliktojo amžiaus pradžioje.

Kodėl sugrįžta: nes tai - gražu. Mums gėlė visuomet atrodo esanti tarsi moters simbolis. Ir, be to, esti begalė interpretacijų, įtiksiančių bet kokiam skoniui - nuo švelnių pastelinių žiedų iki tikros spalvų puokštės, kaip kad šešiasdešimtųjų žvaigždės Jean Shrimpton.

Kaip vilkėti dabar: subtiliam įvaizdžiui bet kokį seną megztuką galima pagyvinti dailia sege ar skarele.

Gėlių raštų drabužiai

Kas naujo? Mažiau levandų, daugiau baklažano spalvos. Gėlių raštai įgavo daugiau sodresnių, rudeninių tonų, taigi jie tiks jums net ir tuomet, jei mergaitiškas stilius jums visiškai ne prie širdies. Galima derinti raštus, tiesiog reikia atkreipti dėmesį, kad viena spalva, kaip kad juoda ar tamsiai mėlyna, sujungtų visus skirtingus raštus.

Militaristinis stilius

Kur prasidėjo: Antrojo pasaulinio karo metais civiliai, net ir moterys, ėmė vilkėti milines kaip kasdienos drabužį. Vietnamo karo metais jaunimas, dalyvaujantis antikariniuose protestuose, į pagalbą pasitelkė ir savo aprangą - kamufliažą, armijos švarkus, kelnes. Jie įkvėpė naują kryptį. Tuomet jau ir mados elitas, kaip kad modelis Lauren Hutton, ėmė vilkėti militaristinius drabužius.

Kodėl sugrįžta: pirmiausia, jis funkcionalus. Ir kaip vyriška apranga, sukuria „kietą“, androgeninį įvaizdį. Kas žinojo, kad pilkai gelsva spalva gali būti tokia daugialypė?

Kaip vilkėti dabar: pakaks vieno ar dviejų aksesuarų kasdienei aprangai pagyvinti.

Militaristinio stiliaus drabužiai

Atminkite - tai ne uniforma. Dairykitės detalių: kišenių, ženkliukų, emblemų. Tačiau neperspauskite. Kurkite šiuolaikinį stilių, o ne kopijuokite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)