Žvelgiantiesiems iš šono, ši šurmulinga eisena, pavadinta „Savanoriai žvelgia kitaip!“, kurioje dalyvavo 11 Kauno savanorių organizacijų, galėjo priminti piketą ar net protesto akciją. Tiesos čia yra, nes savanoriai ne tik kartu su visu pasauliu minėjo savo dieną, bet kartu ir protestavo, prieš šių laikų piktžaizdę - žmonių abejingumą.

Nuo Vilniaus gatvės pradžios, per visą Laisvės alėją, jaunuoliai miestiečių dėmesio reikalavo ritmingai grodami būgnais ir entuziastingai skanduodami šūkį: „Būk Šaunuolis – būk savanoris!”.
Stabtelėję pusiaukelėje - prie Kauno miesto savivaldybės, savanoriai surengė trumpą performansą: suformavo didžiulį ratą, griausmingai skandavo savo šūkį ir įnirtingai bangavo rankomis. Vėliau eisenos dalyviai suformavo „traukinuką“ ir vingiuodami keliavo link kino teatro „Kanklės“. Ten savanoriai žiūrėjo įkvepiantį dokumentinį filmą apie savanorystę Lietuvoje - „Kita stotelė“. 

Eisenoje norėta akcentuoti savanorio vaidmens svarbą ir reikalingumą pilietinėje visuomenėje. „Savanorystė – unikali saviraiškos ir atradimų sritis, kurioje gali dalyvauti kiekvienas visuomenės narys. Nesvarbu kokio esi amžiaus, lyties, tikėjimo, kokių gabumų turi – tu gali savanoriauti, tereikia išsirinkti širdžiai mielą sritį. Juo labiau, kad Kaune savanoriauti tikrai yra kur. Pažvelkite į šias šaunias eisenoje dalyvavusias, Kaune veikiančias organizacijas: „A. C. Patria“, „Baltai Juoda“, „Pifas“, „Kitas variantas”, „JCI“, „Raudonasis Kryžius“, Senjorų iniciatyvų centras, „Jaunimo linija“, „Deineta“, „Kauno moterų linija“, tarptautiniai „Carito“ savanoriai. Jos – pavyzdys visuomenei“, - pasakojo „Baltai Juoda“ organizacijos atstovė Elena Jurkutė.

„Lietuvoje įprasta manyti, kad savanorystė yra altruizmas, tarnystė, atsidavimas, tarytum savanoriai būtų kažkuo ypatingi. Tačiau nereikėtų pamiršti ir to, kad savanoriai yra tokie patys visuomenės nariai, tik - neabejingi. Savanorystė - tai mūsų - piliečių, teisė bei pilietinė valia, nepopuliariai tariant - ir pareiga. Valstybė rūpinasi daugybe svarbių dalykų, tačiau savanoriai savo veikla įneša ypatingai svarbų - žmogiškąjį indėlį, į valstybės teikiamų paslaugų kokybę. Jie nuoširdžiai rūpinasi bendra visuomenės gerove, ir daro tai neskaičiuodami įdėtų pastangų, jie tiesiog ima ir daro. Pilietiškoje visuomenėje svarbu ne tik kritikuoti, bet ir konkrečiai parodyti – ką galima padaryti geriau. Norime pabrėžti, kad žmonės, patalpinti į įvairiausias masinio apgyvendinimo institucijas, vis dar priklauso mūsų bendruomenei. Ir jie turi rūpėti ne tik „geraširdžiams socialiniams darbuotojams“, bet ir kitiems bendruomenės nariams“, - teigė „A. C. Patria“ atstovė Milda Lukoševičiūtė.

„Tarptautinė savanorių diena Kaune aktyviai minima kiekvienais metais. Kasmet vienai dienai skirtingos savanorių organizacijos susirenka į vieną didelę kuopą ir keliauja miestui skelbti žinios, tikėdamiesi atkreipti didesnį visuomenės dėmesį į savanorystę - kaip pilietiškumo išraišką. Mūsų tikslas – paraginti žmones būti sąmoningesnius, aktyvesnius, labiau jautresnius svetimo nelaimei. Tik padedant vienas kitam - sukursime laimingą, žydinčią visuomenę. Tačiau pirmiausiai raginu pradėti – nuo savęs“, - skatino „A. C. Patria“ narės Betina Gaertner ir Milda Lukoševičiūtė.