Keletą savaičių kalytė glaudėsi įmonės teritorijoje, vis pribėgdama prie kiekvieno įvažiavusio automobilio. O gal tai pražuvėliai šeimininkai grįžo. Šeimininkai, aišku, negrįžo. Kaip išgyvens šalia autostrados išmestas gyvūnas ir jos mažyliai, jiems nerūpi ir širdies neskauda.

Kadangi ne visi buvo patenkinti naujais gyventojais įmonės teritorijoje, Runą su mažyliais atsidūrė „Lesės“ Vilniaus prieglaudoje. Netrukus šuneliai ūgtelėjo, sustiprėjo ir iškeliavo į naujus namus. Namų nekantriai laukia ir pati Runa.

Runa nėra didelis šuo – vos iki kelių, sveria apie 15 kg. Jai 2–3 metai.

Akivaizdu, kad kažkada gyvenusi namuose – namie elgiasi mandagiai, nekelia jokių rūpesčių, labai mėgsta patogumus, žino, koks malonumas yra minkštas fotelis. Labai mėgsta snūstelti žmogui ant kelių – tada miega net pasiknarkdama iš malonumo. Kalytė labai mėgsta žmogaus draugiją, kur žmonės, ten ir ji, net kitų šunų kompanija ar naujų teritorijų tyrinėjimas jos taip netraukia kaip bendravimas su žmonėmis. Pasak „Lesės“ savanorių, ji itin paklusni, paleista nuo pavadžio nesitraukia nuo žmogaus. Ji mėgsta ilgus pasivaikščiojimus ir žaidimus.  

Dėl Runos kreipkitės į „Lesės“ Vilniaus prieglaudą el. p. gyvunai@lese.lt, tel. +370 605 33452.