Ingredientai
Miltai
1.5
stiklinės
Kakava
1.5
stiklinės
Graikiniai riešutai smulkinti
1
stiklinė
Kava
1.5
šaukšto
Sviestas
1
stiklinė
Cukrus
1
stiklinė
Vanilės ekstraktas
1
šaukštelis
Gaminimo eiga
Šokoladinei tešlai dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sumaltą kavą.
Elektriniu mikseriu išsukite cukrų, sviestą ir vanilę, kol mišinys taps kremo pavidalo (3-4 min.). Sudėkite miltus, smulkintus riešutus ir išminkę tešlą padėkite į šaldytuvą valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Iš iškočiotos tešlos išpjaustykite norimų formų sausainius. Kepkite, kol sukietės ir apskrus – apie 12-15 min. Ataušinkite ir sudėkite į sandarų indą. Sausainius galima laikyti iki dviejų savaičių.
Beje, dalį tešlos galite užšaldyti ir iškepti prireikus.
Atsiliepimai