Ingredientai
Migdolai
stiklinė
Cukrus
1
stiklinė
Miltai
1.5
stiklinės
Džiovintos spanguolės smulkintų
1
stiklinė
Sviestas
stiklinė
Kiaušiniai
1
vnt.
Tarkuota apelsino žievelė
3
šaukštai
Citrinų sultys
1
šaukštas
Gaminimo eiga
Smulkintuvu susmulkinkite migdolus su cukrumi, kol masė taps vienalytė. Sviestą ir apelsino žievelę plakite tol, kol sviestas taps purus ir pabals. Sudėkite kiaušinius, supilkite citrinos sultis, išmaišykite. Suberkite miltus, džiovintas susmulkintas spanguoles, gerai išminkykite. Susukite į plėvelę ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Iš iškočiotos tešlos išpjaustykite norimų formų sausainius. Kepkite, kol sukietės ir apskrus – apie 12-15 min. Ataušinkite ir sudėkite į sandarų indą. Sausainius galima laikyti iki dviejų savaičių.
Beje, dalį tešlos galite užšaldyti ir iškepti prireikus.
Atsiliepimai