Nors jaunimas lapkričio 25 d. įspėjo Marijampolės valdžią, kad būtina geriau prižiūrėti Šv. Kalėdų eglutės statymo darbus ir užtikrinti gyventojų saugumą, tačiau savivaldybės vadovai neišgirdo
jaunų žmonių raginimo. Nacionalinio jaunimo projekto „Pilietiškumo mokykla“ dalyviai savivaldybės tarybos nariams pristatė rezoliuciją, kurioje pabrėžė būtinybę kalėdinės eglutės statymo darbus atlikti tinkamai ir užtikrinti saugumą.

„Rekomenduoja organizuoti pilietines iniciatyvas eglutės įtvirtinimui žiemos metu ir ją originaliai papuošti, kad eglutė sekančią dieną nenusvirtų ir būtų graži“, – teigiama 25 jaunų žmonių, dalyvavusių projekte „Pilietiškumo mokykla“ patvirtintoje ir savivaldybės vadovams pristatytoje rezoliucijoje.

Savivaldybės tarybos posėdžio metu jaunimui pristatant savo parengtą dokumentą jis buvo sutiktas su pašaipa ir kai kurių politikių užgauliojimu, kad jaunimas nemato rimtesnių problemų. Tačiau miesto moksleiviai ir studentai buvo teisūs, atkreipdami savivaldybės mero ir kitų vadovų dėmesį būtent į šią problemą. Juo labiau, kad tai yra ne pirmas atvejis, kai Marijampolė turi rimtų problemų dėl kalėdinės eglės įrengimo ir saugumo. Idėja priminti savivaldybės vadovams apie kalėdinės eglutės įrengimo saugumą jaunimui kilo prisiminus prieš kelerius metus vyravusią paniką dėl tada pastatytos ir gerokai nulinkusios kalėdinės eglės viršūnės, kuri, specialistų vertinimu, galėjo taip pat lūžti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro, ar iš tiesų savivaldybei buvo pateiktas nurodytas dokumentas bei kokia buvo reakcija į jį, pasiteiravo Marijampolės savivaldybės. Jos administracijos Viešųjų ryšių tarnybos vedėja Aurelija Baniulaitienė patvirtino, Jaunųjų konservatorių lygos projekto „Pilietiškumo mokykla" rezoliucija buvo gauta.

Pasak A. Baniulaitienės, dokumentas buvo išklausytas ir sutiktas rimtai ir pagarbiai.

„Marijampolės savivaldybės administracija, kaip kalėdinių renginių mieste organizatorė, niekada neturėjo rimtesnių bėdų dėl eglės įrengimo ir pastatymo. Ir šiemet eglė buvo pastatyta ir įtvirtinta kaip įprastai. Tą atlieka kvalifikuoti komunalinės tarnybos darbuotojai. Deja, nenumatytai stiprus ilgalaikis vėjas ją, dar nepradėtą puošti, parbloškė... Nors buvo tikimybė įvykti nelaimei, ačiū Aukščiausiajam, žmonės nenukentėjo. Nors ir buvo sekmadienis, komunalininkai eglę greitai ir tvarkingai likvidavo. Šiuo metu Marijampolės centrinėje J. Basanavičiaus aikštėje jau stovi įtvirtinta nauja graži eglė, kuri bus neatidėliojant puošiama ir paruošta Kalėdų eglės įžiebimo šventei šį šeštadienį 17 val.“, - kalbėjo savivaldybės atstovė.

A. Baniulaitienė nurodė, kad Marijampolės savivaldybės vadovai visada sveikina pilietines iniciatyvas, kuriomis stengiamasi pagyvinti miesto ar visos savivaldybės kultūrinį gyvenimą. „Deja, iki šiol dar nesulaukta konkrečių pasiūlymų, išskyrus Marijampolės profesinio rengimo centro entuziastus, kurie jau ne kartą savo rankomis sukūrė ir padovanojo miestui įspūdingas švenčių dekoracijas“, - teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)