Apie tai gruodžio 3 d. pranešė ES vyriausios įgaliotinės užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton atstovė Maja Kocijancic.

Kaip informuoja DELFI.lv, ES išsakė pasirengimą aptarti sutarties įgyvendinimo klausimus, taip pat paaiškinti jos naudą Ukrainai, tačiau atsisakė peržiūrėti dokumento tekstą.

Europos diplomatai nepatvirtino ir informacijos apie planuojamą Ukrainos delegacijos vizitą į Briuselį.

Prieš gruodžio 3 d. apie Ukrainos delegacijos vizitą į Briuselį pranešė šalies ministras pirmininkas Nikolajus Azarovas.

„Rytoj mūsų delegacija vyks į Briuselį, ir mes pratęsime derybas, kurios suteiks galimybę pasirašyti Susitarimą apie integraciją į Europą Ukrainai palankiomis sąlygomis“, – rašyta N. Azanovo pranešime, išplatintame Ukrainos vyriausybės interneto svetainėje.

Valdininko teigimu, dėl derybų pratęsimo susitarė Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius. Manyta, kad tą pačią dieną kita delegacija vyks iš Kijevo į Maskvą stiprinti strateginės partnerystės ir atkurti prekybinių bei ekonominių ryšių su Rusija.

Gruodžio 2 d. V. Janukovyčius pranešė apie Ukrainos planus peržiūrėti sutarties tekstą. Jis pranešė apie ketinimą „pasiekti palankiausių sąlygų“ ginti šalies ekonominius interesus, ir pabrėžė, kad ruošiant dokumento tekstą daugelis dalykų buvo daroma paskubomis.

Sutartis dėl Ukrainos asociacijos su ES buvo parafuota (preliminariai patikrinta) 2012 m. pavasarį, tačiau jos taip ir nepasirašė. Manyta, kad sutartį gali pasirašyti aukščiausiojo lygio susitikime Vilniuje lapkričio 28–29 dienomis, tačiau likus savaitei iki jo Kijevas paskelbė, jog stabdo pasiruošimą pasirašyti dokumentą.

Ukrainoje šis sprendimas sulaukė eurointegracijos šalininkų kritikos, įvairiuose šalies miestuose vyksta didžiulės protesto akcijos.