„Gražią ir saulėtą“ lapkričio 29 d. įvyko kasmetinė ir tradicine jau tapusi „Romuvos“ gimnazijos organizuota mokyklų savivaldų konferencija Šiaurės Lietuvos Kolegijoje.

Šioje konferencijoje dalyvavo Šiaulių miesto gimnazijos: „Romuvos“, Didždvario, J. Janonio, Lieporių, S. Šalkauskio bei Saulėtekio gimnazijos. Šio renginio tikslas buvo parodyti savivaldų reikšmę mokinio tolimesnei karjerai.

Konferencijos pradžioje moksleivius sveikino Šiaurės Lietuvos kolegijos bei Romuvos gimnazijos direktoriai. Taip pat buvo pristatyta Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) veikla. Motyvacijos bei idėjų moksleiviams suteikė valstybės tarybos departamento prie vidaus reikalų ministerijos lektorė, Lietuvos valstybinės ir Šiaurės Lietuvos kolegijų dėstytoja Elmyra Damonskienė. Ji sudomino auditoriją savo paskaita apie žmogaus savivertės ugdymą, aplinkos įtaką saviugdai bei reikšmę ateities karjerai. Klausytojai įgijo ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių.

Po trumpos pertraukos konferencijos dalyviai buvo suskirstyti į darbo grupes, kuriose jie atliko paskirtas užduotis bei susipažino vienas su kitu. Grupėms buvo skirtos įvairios užduotys: straipsnių rašymas, vaizdinės medžiagos filmavimas, statinių vaizdo priemonių(plakatų) kūrimas. Šias užduotis siejo bendras tikslas – pavaizduoti tokių renginių bei savivaldų svarbą mokinio akademiniame gyvenime.

Konferencijos dalyvis Juozas atsiliepė: „Ši konferencija mane motyvavo niekada nepasiduoti ir visada siekti savo tikslų, manau, daugelis konferencijos dalyvių man pritartų“. Kita dalyvė Rugilė sakė: „Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dalyvauti šioje konferencijoje, kitais metais būtinai dalyvausiu“.

Tikimasi, kad šios konferencijos dalyviai jos metu įgijo naudingos patirties, o savivaldos veikla sudomins didesnę moksleivių dalį.