Pagalbos ranką ištiesė globėja Evelina - mažyliai turėjo nepriekaištingą, saugią globą. Deja, neilgai. Po kelių dienų globos atvykome aplankyti Raganiukų ir nusivežti juos fotosesijai. 

Fotostudijoje, šviesoje, pastebėjome keistus nuplikimus ant pūkuotukės ausyčių... Apėmė siaubas ir neviltis. Evelina, žinoma, atgal kačiukų priimti negalėjo, nes namuose turi savo gyvūnų (kuriuos jau profilaktiškai gydome), o ir žinojome, jog  nerasime nė vieno, norinčio priglausti mažylius namuose, nes mikrosporija užkrečiama.  

Priminsiu, jog ši liga - odos liga, liaudiškai vadinama grybeliu. Gyvūnas šia liga suserga dėl silpno imuniteto. Mikrosporija ant gyvūno pasireiškia nuplikimais. Nieko mirtino, bet bjaurus grybas labai įkyrus - ilgai gydomas, sunku jo atsikratyti, nes sporos nepaprastai gyvybingos ir gali būti užkrečiamos kitiems gyvūnams ir žmonėms.  

Neturėjome kito varianto kaip tik talpinti mažylius į stacionarą. Stacionare taip pat ne pyragai - ten yra kitų virusinių ligoniukų. Todėl yra didelė tikimybė, kad grybas gis labai sunkiai, nes mažyliai pasigaus kažkokių virusų arba pasveikę nuo vienos ligos, užsikrės kita. Turime labai liūdnos patirties: stacionare gydėme mažuosius Garfildukus nuo grybelio, o jie stacionare pasigavo marą ir mirė. Tai buvo siaubinga netektis.

Todėl visų gerų žmonių, kurie nebijo grybelio ir neturi kitų gyvūnų namuose, kurie rastų kampą dideliam, patogiam narvui, prašome padėti - priglausti Raganiukus. Neužkrėstoje aplinkoje, dideliame narve, kur galėtų žaisti, judėti, mažyliai pasveiktų kur kas greičiau. Stacionaro narvukas nedidelis.

Kol beviltiškai ieškosime globos, kuri greičiausiai neatsiras, labai prašome prisidėti prie išlaidų stacionare. Diena stacionare kainuoja apie 20 Lt. Mėnesį jie tikrai bus gydomi. O kur dar tyrimai, apžiūra, gydymas... Prisidėkite prie Raganiukų gelbėjimo. Nesiseka mums su tuo grybu.

Raganiukai - tai pūkuota sesutė ir nepūkuotas broliukas. Abu juodi, šokoladinio atspalvio, beprotiškai nuostabūs! Murkia, burkia, glaudžiasi, dievina žmogaus dėmesį, bendravimą. Labai norėtų žaisti, dūkti, deja, ankštame narve to daryti negali. Jei mums pasiseks pasveikti be jokių nelaimių, Raganiukai tikrai padovanos kažkam daug džiaugsmo. Pūkuotukė laaabai pūkuota! O jos brolis - nors dėk prie žaizdos, meilus kaip reta. 

Nusipelnė šie du laimės. Padėkite pasveikti.   

Mums labai reikalinga Jūsų pagalba. Šiuo metu prisiėmėme per daug atsakomybės neapskaičiuodami savo galimybių. Trauktis nėra kur. Reikia gelbėti „nabagus“. Be Jūsų pagalbos to padaryti negalėsime. Negalime į bėdą papuolusiems gyvūnams pasakyti „lėšų jūsų gydymui nėra“...

Raganiukais rūpinasi VšĮ „Rainiukas“, kontaktai: tel. 868973782, 861558898, info@rainiukas.lt