Jums reikės:

225 g kiaulienos sprandinės
0,5 svogūno galvos
0,5 morkos
gabalėlio moliūgo
50 g saliero šaknies
100 g ryžių
3 česnako skiltelių
šlakelio aliejaus
pagal skonį šviežiai maltų pipirų ir druskos

Gaminimas:

1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apkepkite iš visų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apkeptus mėsos gabalėlius išimkite į lėkštę.

2. Salierą supjaustykite juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais, morką sutarkuokite, o česnaką labai susmulkinkite. Visas daržoves apkepkite toje pačioje keptuvėje, kurioje apskrudinote kiaulienos sprandinę.

3. Į daržoves suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą ir penkias minutes pakaitinkite ant stiprios ugnies.

4. Į keptuvę suberkite apkeptą mėsą ir ryžius. Įberkite druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite. Užpilkite virintu vandeniu, kad jis dengtų ryžius. Uždenkite dangtį ir ant silpnos ugnies viską troškinkite apie 20 minučių. Likus kelioms minutėms iki troškinimo pabaigos dangtį nuimkite ir padidinkite ugnį.

5. Pateikite papuošę apkeptais moliūgo kubeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)