Gaminimo eiga

Medų, cukrų ir sviestą maišome ir šildome, kol viskas suskystėja. Masę atvėsiname, maišydami įmušame kiaušinius po vieną, tada įmaišome miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Valandai įdedame į šaldytuvą.

Išėmę kočiojame ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ~ 1 cm storio lakštą ir pjaustome norimomis formomis. Kepame 200 °C temperatūroje apie 10 – 15 min. Skaniausi, kai pastovi dieną, kitą.

Spalvotus glajus pasigaminti pačiam taip pat labai paprasta: sumaišykite miltinį cukrų, kitaip vadinamą cukraus pudra, su norimo skonio ir spalvos sirupu ir įpilkite šlakelį vandens, kad gautumėte poskystę dažų masę.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai