Skaitytoją Karolį sujaudino Vilniuje, Ukmergės g. vykstančios „DomusPro“ statybos.

„Gal galėtumėte atvykti prie Ukmergės g. Vilniuje statomo prekybos centro „DomusPro“ ir nufotografuoti, kaip net skaudūs įvykiai Latvijoje nepamoko mūsų statybininkų, kurie ant dar net nepastatyto pastato stogo prikrovė daugybę statybinių medžiagų. Ar „DomusPro“ neištiks Rygos „Maximos“ likimas? Ar nesideformuos pastato stogas ir ateityje, jau pastačius prekybos centrą, jis neįluš dėl deformuotos konstrukcijos?“, - jaudinosi Karolis.

DELFI susisiekė su UAB „TK Development Lietuva“ generaliniu direktoriumi – projekto užsakovu Rapolu Latviu, kuris patikino, kad skaitytojui nėra ko jaudintis. „Tai yra normalus statybinis procesas, apšildymo ir hidroizoliacijos medžiagos sukrautos ant stogo, nes žmonės dirba su jomis. Tos medžiagos, kas ten sudėta, yra maždaug 30 proc. viso to, kiek galėtų atlaikyti“, - sakė jis.

Paklaustas, ar po tragedijos Rygoje imtasi papildomų priemonių pastato saugumui užtikrinti, jis nurodė teigiamai. „Kaip ir dauguma“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)