Tuo tarpu policininkams, gaisrininkams, mokytojams, bibliotekininkams algos nebus didinamos. Palauks ir pensininkai, o valdžia, prieš rinkimus deklaravusi, kad jiems svarbiausia žmogus, šiam žmogui atkiša riebią špygą. Atrodo, jiems svarbu savas žmogus ir geometrine progresija pilnėjanti sava piniginė.

Premjeras A.Butkevičius begėdiškai bando prisidengti Konstitucija. Tačiau vargu, ar teisinga bei teisėta didintis algas tuo metu, kai didesnė tautos dalis skursta, o Konstitucija tampa figos lapu, pridengiančiu beribį gobšumą.

Teisybės dėlei reiktų pasakyt, kad ne visas Seimas yra toks. Vieningai prieš tokį begėdišką valdžios gobšumą ir savanaudiškumą balsavo Tėvynės sąjungos ir Liberalų sąjūdžio atstovai, tačiau jų balsų nepakako...

Šypsosi sotus ir laimingas premjeras, žiba akys ir poniai, save tituluojančiai šalies vadove, tačiau sunkiai ištariančiai žodį „Konstitucija“. Jie nusipelnė gyventi geriau.

Tačiau nenusipelnėte jūs, kurie už juos balsavote, jūs negausite žadėtų 1509 Lt minimalios algos, nebus ir pensijų didinimo, nes pirmiausia, atrodo, reikia pasigerint gyvenimą tiems, kuriems jūs atidavėte savo balsus. Atidavėt juos laisva valia, kai kas pasidavęs populistiniams lozungams, kiti už bambalį stipraus alaus, dar kiti – patikėję totaliniu žiniasklaidos puolimu prieš buvusią vyriausybę, kurią reikia „nubausti“. Aiškėja, kad nubaudėte patys save...

Trumpai norisi apžvelgti šios vyriausybės metinių veiklos rezultatus. Realių darbų be nuolat trimituojamos renovacijos nelabai surasčiau. Pereikime prie „darbelių“:

1. 30 proc. pasididintos sau algos;

2. Iš darbo atleistas „Versli Lietuva“, mano manymu, nepriekaištingai dirbęs vadovas, kuris atvyko į Lietuvą po baigtų užsienyje mokslų ir eitų aukštų pareigų žymioje JAV kompanijoje, tas pats vyksta, bandant atsikratyti „Investuok Lietuvoje“ vadove Milda Dargužaite;

3. „Numarintas“ VAE projektas, sužlugdyta skalūnų dujų paieška, išvejant „Chevron“ kompaniją, bandomas sužlugdyti paskutinis dar likęs Lietuvos energetinės nepriklausomybės užtikrinimui projektas – SGD terminalas (Skardžiaus destruktyvi komisija);

4. Nekompetetingų, bet „savų“ stūmimas į aukštus postus Seime ir vyriausybėje (...). Pabaigai norėčiau pacituoti gyvąjį klasiką Juozą Erlicką, kurio humoreska, mano manymu, puikiai atspindi dabartinių valdančiųjų darbus:

„Sykį tarp ministrų kilo ginčas, katras iš jų didesnis.

– Aš turiu dešimt milijonų! – sakė vienas.

– Aš dvidešimt! – atsakė antras.

– O aš tik vieną, – apsiverkė premjeras.

Tai girdėdamas pensininkas Motiejus atsiliepė:

– O man net šis, pats mažiausias tarp jūsų, atrodo labai didelis.

Ministrai juokėsi ir padovanojo pensininkui dvylika „Magi“ kubelių.“

P.S. Linkiu visiems Lietuvos žmonėms pilietiškumo ir deramo atkirčio valdžios ciniškam savanaudiškumui. Melagiai, populistai ir gobšuoliai neverti mūsų pasitikėjimo. Nubauskime juos per būsimus rinkimus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!