Europos žemėlapyje amerikiečiai turėjo pažymėti, kur kokios šalys yra. Rezultatai buvo stulbinantys: daugelis žinojo, kur yra Kazachstanas, nes amerikiečių kino personažas Boratas kilo būtent iš ten, tačiau atpažinti kitas šalis daugeliui pavyko ne taip sklandžiai.

Neverta stebėtis, kad Lietuva žemėlapiuose buvo įvardyta kaip Šiaurės Švedija, Gruzija, Lenkija, Latvija, tarp ypač šmaikščių idėjų - Lietuvos teritorijoje užrašyti Milla Jovavich (amerikiečių kino aktorė, kilusi iš Ukrainos), „Žmonės čia dėvi kailinius“, „Šalta“.

Baltijos šalims apibrėžti vienas amerikietis sugalvojo naują pavadinimą – Latvuastonia. Buvo ir tokių, kurie Austrijos, Serbijos arba Kaliningrado srities teritorijoje nurodė, kad tai Lietuva.

Vienas eksperimento dalyvis Lietuvos teritorijoje užrašė „Aš nekenčiu savęs“, o ten, kur turėtų būti Rusija - „Aš baigiau universitetą. Aš turiu magistro laipsnį“. Tiesa, tas magistras mano, kad Ukraina – tai Rusija.

Belieka tik spėlioti, kas parodo didesnį išprusimo lygį – ar paliktas tuščias langelis ir neįvardyta šalis, ar tarpusavyje supainiotos Europos šalys, ar parašymas to, kas pirma šauna į galvą.

Tiesa, prieš tai buvo atliktas toks pats eksperimentas ir britai turėjo surašyti visas Jungtines Amerikos Valstijas.

Kaip jiems sekėsi, galite pažiūrėti čia.