NISSAN X-Trail

Didelę visureigių konstravimo ir gamybos patirtį turintis koncernas pagamino pusiau visureigį X-Trail, kuris yra bene rimčiausiai atrodantis ir pravažiausias iš visų „parketinių“ visureigių. Šiandien tokio naudoto automobilio kaina jau yra gana patraukli, automobilio klasikinis dizainas neatrodo pasenęs, o jo važiavimo savybės ir funkcionalumas tenkina daugelį.
Nissan X-Trail

HYUNDAI Santa Fe

Labai sunku, bet įmanoma už tokią kainą rasti populiarųjį Sante Fe. Tai išties didelis, erdvus, tikrą visureigį primenantis automobilis. Ruošiant šį straipsnį Latvijos policija išpardavinėjo savo naudotus, apie 150–200 tūkstančių nuvažiavusius, 2006 metais pagamintus automobilius su dyzeliniais varikliais. Jeigu mašinos po policininkų eksploatacijos liko iek „gyvos“, tai puikus pirkinys už 20 000 litų.
Hyundai Santa Fe

TOYOTA RAV4

Tai automobilis, tapęs miesto visureigio sinonimu. Pasmerktas populiarumui nuo pat pradžios, vis dėlto ilgainiui gamintojų „sugadintas“. Tačiau už šiuos pinigus įperkamas 2000–2003 metų modelis yra pats geriausias iš visų šiuo pavadinimu gamintų modelių – dailus, pravažus ir gerai valdomas. Taigi, jei nevaržo bene vienintelis jo trūkumas, kad automobilyje yra nedaug vietos, ankštos galinės sėdynės, tuomet pirmyn – mokėkite pinigus ir imkite jo raktelius.
Toyota RAV4 (2006 m.)

SUBARU Forester

Japoniškas miesto visureigis iš visų kitų išsiskiria opoziciniu motoru, žemu svorio centru ir dėl to pasiektu itin puikiu valdomumu. Trūkumai: pigokas, garsus skleidžiantis plastmasinis salonas, vien benzininiai motorai, naudojantys 11–15 litrų benzino. Privalumai: sunkiai „užmušamas“, itin patvarus automobilis, pasižyminti smagiu valdymu ir geru pravažumu.

HONDA HR-V

Mažas, nelabai išvaizdus, tačiau labai patikimas, gana ekonomiškas miesto visureigiukas, tinkantis jaunai šeimai ar moteriai. Lengvai valdomas, stabilus.
Honda HR-V (2000 m.)

KIA Sportage

2005 metais pagamintas automobilis jau yra pakelėje dabartinės šio koncerno mašinų kokybės link. Jis jau ne taip lengvai pasiduoda korozijai, jo varikliai efektyvesni ir ekonomiškesni.
Kia Sportage (2006 m.)

HYUNDAI Tucson

Dar vienas „korėjietis“, kuris tarnauja gana kantriai. Jeigu tik nekliūva jo savita išvaizda, verta mokėti pinigus verta.
Hyundai Tucson (2005 m.)

MITSUBISHI Outlander

Nėra labai senas, bet atrodo pasenęs. Tačiau ir toks dizainas vis dar gundo daugelį pirkėjų. MITSUBISHI verta rinktis vien dėl patikimumo. Tačiau už šią kainą dažniausiai rasite automobilį su benzininiu varikliu.
Pirmos kartos Mitsubishi Outlander

BMW X5

Dažno lietuvio svajonių automobilis. Tai išties labai malonus vairuoti automobilis su labai puikia salono apdaila, galingais varikliais, „protingomis“ pavarų dėžėmis ir daugybe komforto atributų salone. Tačiau už pora dešimčių tūkstančių litų tokį daikčiuką dažniausiai galima įsigyti tik su benzininiu varikliu. O jis, nors ir galingas, labai „apetitingas“.
BMW X5 (1999 m.)
Ne toks populiarus kaip BMW, tačiau irgi „kieto“ vaikino mašina. Įsigiję tokią, išsyk pajusite, kad pasikeitė bendraamžių blondinių ir brunečių požiūris. Tačiau nereikia pamiršti, kad šio automobilio charakteris yra sunkus ir nenuspėjamas. Jis gali sustoti pačioje nepalankiausioje vietoje, pažemindamas jus naujos žavios draugės akyse. Remontas ir išlaikymas kainuoja daug.
Mercedes-Benz ML 500 (2001 m.)

Verdiktas

Nors jums ir labai patinka vokiški automobiliai, tačiau, turint pora dešimčių tūkstančių litų, protinga rinktis japonišką ar korėjietišką miesto visureigį.