Specialiųjų klasių moksleiviai visą savaitę turėjo ruoštis, galvoti, kaip jie nustebins klounus, tėvus, draugus ir kitus mokyklos bendruomenės narius. Berniukas demonstravo, kaip iš lankų padaryti Saturną. Nuostabu. O jūs taip mokat?

Mokiniai fantazavo, ką galima veikti su spalvotais maišeliais. O jūs taip galėtumėt? Mokinukai žaidė su kaspinais. Vienas net pabandė su dviem kaspinais. Vyko triukai ir su lanku. O jūs mokate taip džiaugtis, kai jums pavyksta, ką nors padaryti? Vaikai tai moka.

Net labai nedrąsi mergaitė parodė pasirodymą su skarelėmis, o geriausias triukas buvo su skraidančiomis lėkštėmis. Tą akimirką, kai vienas iš klounų pritūpė prie dviejų vaikų ir suko lėkštes, žiūrovai neteko amo, buvo visišką tyla ir girdėjosi tik lėkščių skleidžiami garsai.

Raudonos nosies klounų komandos misija

„Cirko pacientų“ projektą įgyvendinančios organizacijos „Raudonos nosys. Gydytojai klounai“ pagrindinis tikslas yra bendravimas su vaikais, padedant jiems atsiskleisti, kitaip pažvelgti į įprastus daiktus, žmones ir situacijas. Daugiausia gydytojai klounai dirba su sergančiais vaikais ligoninėse – per 2013 metus jie aplankė beveik 10 tūkst. mažųjų ligoniukų.

Socialiniai klounai dirba su vaikais „čia ir dabar“ principu, naudodami improvizaciją ir kūrybą kaip pagrindinę bendravimo priemonę. Nepaisant to, kad pagrindinė klounų misija yra skleisti gėrį vaikams, tačiau ir klounai yra „apdovanojami“ vaikišku nuoširdumu, taigi laimingos lieka abi pusės: tiek tiekėjai, tiek gavėjai.