Ingredientai



Tikras uzbekiškas plovas - riebus, aromatingas, su ryškiai išreikštu avienos skoniu. Jis gaminamas ant atviros ugnies špižiniame puode („kazane“), valgomas rankomis arba, kraštutiniu atveju, šaukštu.

Gaminimo eiga

Jam paruošti reikia ne mažiau dviejų su puse valandų, tačiau, jei viską padarysite teisingai, gardžiuositės vienu skaniausių azijietiškos virtuvės patiekalų.

Papasakosime, kaip namų sąlygomis pagaminti tikrą uzbekišką plovą. Tačiau pradžiai - kelios rekomendacijos.

Skanaus plovo gaminimo paslaptys

Uzbekiško plovo gaminimui jums reikės specialaus kazano. Manoma, kad tik jame plovas neprisvyla ir būna reikiamos tekstūros. Vis dėlto jei tokio dalyko jūsų virtuvėje nėra, galima gaminti ir storasieniame puode su nepridegančia danga. Svarbiausia, kad dangtis būtų sunkus ir patikimai priglustų prie puodo.

Vietoje receptuose nurodomo kanapių aliejaus gamina naudoti įprastą rafinuotą saulėgrąžų aliejų. Jei jums į rankas pateko nerafinuotas kanapių aliejus, prieš jį naudodami, pakaitinkite kelias minutes, paskui į jį dėkite nedidelį nuvalytą svogūną, palaukite, kol svogūnas patamsės, ir ištraukite. Taip atsikratysite specifinio, daugeliui europiečių neįprasto kvapo.

Jei nemėgstate itin aštraus maisto, galite nedėti aitriųjų pipirų. Tačiau česnaką palikite - jis suteiks savito aromato.

Nesibaiminkite nurodyto receptuose druskos kiekio - gaminimo metu ji harmoningai pasiskirsto visiems produktams. Mėsą ir prieskonius geriau pirkti turguje.

Ryžius reikia praplauti tekančiu vandeniu, kad būtų pašalintas krakmolas. Geriausia pertrinti rankomis, galima tai daryti porcijomis siete. Geriausias rodiklis, kad ryžiai paruošti tolesniam naudojimui - skaidrus tekantis vanduo.

Nuimti viršutinį česnako luobą, valyti ir skirstyti skiltelėmis nereikia.

Pirmiausia kazane kaitinamas aliejus ir pakepinamas susmulkintas kurdiukas. Spirgai išimami, plovui jų nereikia.

Ypatingo skonio plovui suteikia aliejuje pakepintas avienos kaulas - jis kepinamas iki auksinės spalvos, paskui išimamas.

Toliau eilė ateina svogūnams, paskui - mėsai. Ryžiai beriami paskiausiai. Čia labai svarbus vandens kiekis - skysčio virš ryžių turi būti per du pirštus, jeigu yra mažiau, reikia įpilti šiek tiek verdančio vandens.

Pabaigoje į puodo vidurį įkišama visa česnako galvutė ir kaitinama, kol neišgaruos visas skystis. Paskui puodas uždengiamas tinkančia pagal dydį lėkšte, iš viršaus - rankšluosčiu ir tik paskui dangčiu ir paliekama 15-20 minučių.

Baigus gaminti, iš plovo ištraukiamas česnakas ir čili pipiriukas, plovas išmaišomas ir sudedamas į didelį indą - Uzbekistane jis vadinamas „tavok“. Iš jo valgomas plovas, nededant į atskiras lėkštes. Ant viršaus uždėti česnako galvutes ir pipirą.

Patiekiamas karštas su papločiais ir salotomis iš šviežių pomidorų, raudonųjų svogūnų ir juodų maltų pipirų.

Tradiciškai plovas užgeriamas karšta žaliąja arbata. Tai kiek sumažina jo riebumą ir padeda geriau suvirškinti. Šalti gėrimai su šiuo patiekalu suteikia nemalonaus sunkumo jausmo.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai