Ingredientai

Karpiai 2 vnt.
Aliejus 4 šaukštai
Krapai žiupsnelis
Petražolės žiupsnelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Kiaušinius kietai išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Pagaminkite įdarą. Išgliaudytus graikinius riešutus lengvai pakepinkite keptuvėje be riebalų. Riešutus suberkite ant lentelės ir dideliu peiliu stambiai supjaustykite.

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius nulupkite ir smulkiai sukapokite.

Kepintus svogūnus sumaišykite su graikiniais riešutais, maltais džiūvėsėliais ir kapotais kiaušiniais. Įmaišykite kapotus žalumynus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotu muškato riešutu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Karpius nuplaukite, nupjaustykite galvas ir išvalykite, neperpjaudami jiems pilvų. Po to žuvis gerai praplaukite šaltu vandeniu, iš vidaus apšluostykite popieriniu rankšluosčiu ir prikimškite paruošto įdaro.

Karpius atsargiai perkelkite į riebalais suteptą kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 35 minutes. Esant būtinybei, kepimo pabaigoje pridenkite kepimo skardą aliuminio folija. Garnyrui galite patiekti virtas arba keptas bulves ir troškintas daržoves.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai