Ingredientai

Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Topinambų gumbus sutarkuokite stambia tarka, pakepinkite svieste. Obuolio skilteles patroškinkite, kol suminkštės nedideliame kiekyje vandens, viską pertrinkite per sietelį. Viską sumaišykite, išplakite mikseriu iki purumo, įpilkite grietinėlės.

Topinambų ir obuolių dedame lygiomis dalimis, įpilame 200 g grietinėlės.

Padažą galite pasigaminti ir su svogūnais. Nuluptus topinabmų gumbus sutarkuokite stambia tarka, svogūnus susmulkinkite, sumaišykite, apibarstykite miltais ir pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos. Tada sudėkite į puodą, užpilkite verdančia grietinėle ir viską pavirkite apie 3 min., po to įberkite druskos ir išplakite mikseriu iki purumo.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai