Ingredientai
Gaminimo eiga
Eklerams pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską kaitinti puode, kol užvirs.
Sudėti persijotus miltus ir greitai maišyti mediniu šauktų (2-3 min), kol tešla bus graži, vientisa.
Po vieną mušti kiaušinis ir kaskart labai gerai išmaišyti.
Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir spausti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Pašauti į orkaitę (190 C), kepti 7 min, o tada truputį praverti orkaitės dureles. Kepti dar 5 min ir paskui apsukti skardą. Kepti dar apie 8 min (bendrai ~20 min).
Kremui pieną užvirinti.
Kitame puode gerai išmaišyti trynius, cukrų ir krakmolą.
Į trynių masę labai lėtai pilti pieną. Visą laiką maišyti ir grąžinti ant kaitlentės. Virti kelias minutes ant vidutinės ugnies. Paskui įmaišyti ištirpintą šokoladą.
Puodą su pieno ir kiaušinių mase įdėti į ledukų vonelę ir maišyti, kol temperatūra sumažės iki 140 C. Įdėti sviestą, išmaišyti ir vėl įdėti į ledukų vonelę. Visą laiką maišant, atvėsinti kremą.
Kremu įdaryti atvėsintus eklerus ir galima padengti tirpintu šokoladu.
Atsiliepimai