Ingredientai

Pienas 125 g
Vanduo 125 g
Cukrus 0.25 šaukštelio
Druska 0.25 šaukštelio
Miltai 140 g
Pienas 250 ml
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Eklerams pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską kaitinti puode, kol užvirs.

Sudėti persijotus miltus ir greitai maišyti mediniu šauktų (2-3 min), kol tešla bus graži, vientisa.

Po vieną mušti kiaušinis ir kaskart labai gerai išmaišyti.

Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir spausti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Pašauti į orkaitę (190 C), kepti 7 min, o tada truputį praverti orkaitės dureles. Kepti dar 5 min ir paskui apsukti skardą. Kepti dar apie 8 min (bendrai ~20 min).

Kremui pieną užvirinti.

Kitame puode gerai išmaišyti trynius, cukrų ir krakmolą.

Į trynių masę labai lėtai pilti pieną. Visą laiką maišyti ir grąžinti ant kaitlentės. Virti kelias minutes ant vidutinės ugnies. Paskui įmaišyti ištirpintą šokoladą.

Puodą su pieno ir kiaušinių mase įdėti į ledukų vonelę ir maišyti, kol temperatūra sumažės iki 140 C. Įdėti sviestą, išmaišyti ir vėl įdėti į ledukų vonelę. Visą laiką maišant, atvėsinti kremą.

Kremu įdaryti atvėsintus eklerus ir galima padengti tirpintu šokoladu.

skonis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai