Produktai tešlai:

5 kiaušiniai,
360 g cukraus,
100 g sviesto,
200 g grietinės,
250 g miltų,
1/3 šaukštelio sodos,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 nubraukti šaukštai kakavos miltelių,
40 g smulkintų graikinių riešutų.

Šokoladiniam glajui:

2 šaukštai grietinės,
50 g sviesto,
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai kakavos miltelių.

Kaip gaminti:

1. Sviestą ištrinkite su puse kiekio cukraus.

2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi.

3. Sumaišykite abi mases.

4. Sumaišykite sodą ir kepimo miltelius su grietine, tada supilkite į kiaušinių ir sviesto masę, gerai išmaišykite. Suberkite miltus, išmaišykite.

5. Padalinkite tešlą į dvi dalis, į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelius.

6. Apvalią kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Į centrą įpilkite 2 šaukštus šviesios tešlos. Į šviesios tešlos vidurį įpilkite 2 šaukštus tamsios tešlos. Taip sluoksniuodami supilkite visą tešlą.

7. 170 – 180 laipsnių orkaitėje kepkite pyragą 45 – 60 min.

8. Šokoladiniam glajui užkaiskite puodą, sudėkite visus komponentus ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai atvės, aptepkite glajumi pyragą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)