Produktai tešlai:
5 kiaušiniai,
360 g cukraus,
100 g sviesto,
200 g grietinės,
250 g miltų,
1/3 šaukštelio sodos,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 nubraukti šaukštai kakavos miltelių,
40 g smulkintų graikinių riešutų.
Šokoladiniam glajui:
2 šaukštai grietinės,
50 g sviesto,
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai kakavos miltelių.
Kaip gaminti:
1. Sviestą ištrinkite su puse kiekio cukraus.
2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi.
3. Sumaišykite abi mases.
4. Sumaišykite sodą ir kepimo miltelius su grietine, tada supilkite į kiaušinių ir sviesto masę, gerai išmaišykite. Suberkite miltus, išmaišykite.
5. Padalinkite tešlą į dvi dalis, į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelius.
6. Apvalią kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Į centrą įpilkite 2 šaukštus šviesios tešlos. Į šviesios tešlos vidurį įpilkite 2 šaukštus tamsios tešlos. Taip sluoksniuodami supilkite visą tešlą.
7. 170 – 180 laipsnių orkaitėje kepkite pyragą 45 – 60 min.
8. Šokoladiniam glajui užkaiskite puodą, sudėkite visus komponentus ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai atvės, aptepkite glajumi pyragą.
Skanaus!