„Dar įdomus faktas yra tai, kad iš to tūkstančio ne mažiau nei 15 proc. buvo vilkikai. Tai yra didelė problema, nes ir po Europą važinėja tūkstančiai neapsidraudusių vilkikų. Jie sako, kad jiems per brangu pirkti draudimą, todėl rizikuoja ir prisirizikuoja iki labai didelių sumų. Dabar turime vieną atvejį, kai eismo įvykį už 1,2 mln. Lt Danijoje padarė visiškai nesidraudęs vežėjas“, – DELFI sakė Transporto priemonių draudikų biuro vadovas Algimantas Križinauskas.

Biuras yra paskaičiavęs, kad Lietuvoje be draudimo važinėja iki 150 tūkst. automobilių.

„Gal kiek nustebino šio vieno taško rezultatas. Dažniausiai žmonės, paklausti, kodėl yra neapsidraudę, atsako, kad jie nevažinėja tuo automobiliu. Tačiau paaiškėjo, kad jie važinėja pilnu tempu ir dar daro eismo įvykius“, – kalbėjo A. Križinauskas.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad už važiavimą be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo gresia bauda nuo 80 Lt iki 120 Lt.

Daugiau tokių matuoklių turėtų atsirasti Lietuvos automobilių kelių direkcijai įdiegus kompleksinius automobilių tikrinimo vartus.

„Bus tikrinamas krovininių automobilių svoris, taip pat lengvųjų automobilių civilinės atsakomybės draudimo, techninės apžiūros talono galiojimas. Taip pat, kai susiderinsime su kitomis valstybėmis, kai bus galima skirti baudas, tada bus galima fiksuoti ir visus kitus pažeidimus. Pavyzdžiui, policija matys, kad atvažiuoja automobilis, kuris yra padaręs pažeidimų kitoje šalyje ir galės jį sustabdyti“, - DELFI sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Egidijus Skrodenis.

Pirmuosius tikrinimo vartus numatoma įrengti „Via Baltica” trasoje ties Kalvarija, kelio Vilnius-Kaunas ruože ir arčiau Kauno kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis.

Vėliau, pasak jo, prie šių kamerų prisijungs ir sektorinis greičio matavimas. Bandomieji projektai tam tikrame ruože turėtų prasidėti taip pat kitų metų pabaigoje. 

DELFI jau rašė, kad bus įrengti specialūs greičio matuokliai, kurie tikrins, kokiu vidutiniu greičiu tam tikrame ruože važiavo automobilis. Taigi kai kur nebeužteks tik pristabdyti prieš greičio matuoklį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (333)