Penktadienį Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai Savanorių pr. žiedinėje sankryžoje sustabdė tik 2 savaites vairuotojo pažymėjimą turintį jaunuolį (gim. 1994 m.). Vairuodamas galingą automobilį BMW X5, pažymėtą žaliu „klevo lapu“, įvažiuodamas į žiedinę sankryžą jis sukėlė pavojingą situaciją. Tik dėl kitų kelyje buvusių vairuotojų atidumo ir greitos reakcijos pavyko išvengti eismo įvykio. Vairuotojas patogiai leido laiką automobilyje – puodeliuose garavo kava, kartu važiavo keleivė. Už pavojingos situacijos sukėlimą vairuotojui gresia bauda nuo 400 iki 800 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 6 mėnesių (LR ATPK 124(2) 1 d.

Pradedantiesiems vairuotojams policija pataria dėmesį sutelkti saugiam vairavimui, prašoma nepervertinti savo galimybių, pasirinkti maksimalų leistiną, bet turimus įgūdžius atitinkantį, saugų greitį, vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)