Profondiškai. Giliai. Bet neskausmingai išsakau savo paslaptį. Nebijau. Tiesiog taip yra.

Savo gyvenimo egzistenciniame kiaute turiu įspaudą. Gal tai likimas, gal paveldėjimas o gal tai būtent mano atsinešta gimstant esmė bei gal ir prasmė. Unikalumas, bet ir vienišumas kartu. Našta sunki ne nuo mano išskirtinumo, bet veikiau nuo žmonių, kurie man jie nuolat krauna, nes aš žmonėms neskiriu dėmesio.

Bandant atskleisti kuo esu, tolygu bus susilaukti epitetų ir nuomonių „nenormali“, „kuoktelėjusi senmergė“, „nevykėlė“, „na, jai ku-ku“. Žmonių reakcija tokia. Nebijau ir šito. Paleisti šitą paslaptį į internetinę erdvę, kaip į kokį kosmosą, nėra jau taip ir baisu. Nei aš jūsų, - nei jūs manęs nežinosit. Išsisklaidys tas mano paskleistas dvelksmas, - ir sugrįš vėl pas mane.

Dar jaunystėje supratau, kad esu kažkokia kitokia. Simpatiškumo, patrauklumo ir komunikabilumo man užteko, kad galėčiau turėti draugų ir išsirinkti sau gyvenimo partnerį. Bet negalėjau to padaryt. Dabar man 49 m. Ir iš savo praeitos egzistencijos galiu išdėlioti, kas gi visgi vyko.

O vyko tai, kas vyko ir su mano motina, tiesiog aš pakartojau jos gyvenimo dalį. Ji ypač vengė kūniškų intymių temų, o juo labiau santykių su vyrais. Vengė kaip tik galėjo, nors buvo patraukli ir įdomi pašnekovė. Bet visgi ryžosi daugiau negu aš. Ji ištekėjo - ir gimiau aš. Su paveldėtu įspaudu, - aš, kaip ir ji, nesuprantu sekso reikšmės. Aš nereaguoju į jokius intymius dalykus. Manęs jie nejaudina, kaip niekad nejaudino jokie vyrai kūniškai. Aš vengiu vyrų.

Bendravimas, flirtas, simpatizavimas vien dėl to kad nusipelnyt intymų santykį? Kam tiek stengtis ir švaistyti laiką, jei tas sekso procesas nėra nei tobulumo, juo labiau - jokia higieniškumo išraiška? Kam ta trintis? Tai malonu? Išbandžius keletą kartų - vien savigrauža ir nepasitenkinimas, kad galėjau verčiau tobuliau pasportuoti salėje.

Dabartinėje visuomenėje yra užtemptas sekso ir nuogų kūnų kultas, po visus pakampius, po įvairius socialinius sluoksnius, kas turtingi, kas biedni, kaip tik gali, rutuliojasi išdavystės, pykčiai, meilužiai, meilužės - jovališkos dekoracijos.

Ir kodėl to žmonėms reikia? Ar nėra kitų naudingų užsiėmimų? Ne mano reikalas. Žinau. Tiesiog aš to nesuprantu. Tiesiog aš esu kitokia. Ir suvokus tai, viskas susirikiuoja man į savo vietas.

Aš esu ASEKSUALĖ. Galbūt vienintelė Lietuvoje. Ir tai mano 49 metų gyvenimo paslaptis.

***************

Šis rašinys yra konkurso „Didžiausia mano gyvenimo paslaptis“ dalis. Kviečiame dalyvauti! 5 geriausių istorijų laukia J. K. Rowling nauja knyga „Netikėta vakansija“ su pačios autorės autografu, kurią išleido leidykla „Alma littera“.

***************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)