Matinis perregimas muslinas arba žėrintis audinys, pritvirtintas virš lovos, gali atlikti baldakimo vaidmenį. Ant tualetinio stalelio patieskite servetėles iš to paties audinio. Grindys turi būti nutiestos minkštais kilimais, džiuginančiais akį spalvomis ir piešiniais.
Tokioje aplinkoje garsai prislopsta, šviesa – sušvelnėja. Jeigu ant šviestuvo užsuksite patį paprasčiausią šaliką su kutais ar ilgais karoliais, jis įgaus pačią tikriausią rytietišką išvaizdą. Nedidelės raudono, geltono ar oranžinio stiklo lemputės puikiai paryškins įmantrius rytietiškus raštus.
Ornamentai, kurie senovėje turėjo magišką reikšmę, ir šiandien sugeba užburti – į susipynusių šakų atvaizdą įausta saulė, mėnulis ir žvaigždės, stilizuoti žvėrių ir paukščių pėdsakai, svetingumo simboliai (dubenys ir muzikos instrumentai). Žodžiu, jeigu pasistengsite, tai taps pasaka, kurią prieš naktį jums „paseks“ jūsų pačių namai.


Nepamirškite, kad nepaisant savo margumo, rytietiškas interjeras netoleruoja nereikalingų daiktų, ypatingai tų, kurie atrodo pernelyg dirbtinai. Priešingu atveju kambarys virs Rytų turgumi.
Kartais ant krėslo pakanka užmesti arabišką šalį vietoj pledo, ant sofos padėti siuvinėtų pagalvėlių, o ant staliuko – varinį ąsotėlį su siauru ir aukštu kakleliu, žvakių ir kvapnių lazdelių gražiuose stovuose, ir kambarys nušvis naujomis spalvomis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)