Dar pirmajame teismo posėdyje L. Jablonskas savo kaltę visiškai pripažino.

„Taip, pilnai prisipažįstu“, - sakė L. Jablonskas.

Kadangi kaltinamasis savo kaltę pripažino, šioje byloje taikomas sutrumpintas įrodymų tyrimas.

Nukentėjusiais šioje byloje pripažinti žmoną bei dukrą praradęs Valius V. bei žuvusios sesuo Ona Ž. Valius V. šioje byloje pareiškė pusės milijono, o Ona Ž. - 200 tūkst. Lt civilinius ieškinius.

Advokatą siūloma bausmė nustebino

Ketvirtadienį teisme skambėjo baigiamosios kalbos.

„Daug klausimų neturėtų kilti, nes pats kaltinamasis pripažįsta savo kaltę. Šis įvykis įvyko ne dėl to, kad kažkas ėjo per gatvę ne vietoje ar kad kažkas ėjo per gatvę per lėtai. Nelaimė įvyko dėl to, kad kažkas važiavo per greitai. Kaltinamasis grubiai pažeidė KET ir greitį stipriai viršijo greitį. Lengvinanti aplinkybė ta, kad L. Jablonskas pripažįsta savo kaltę ir gailisi. Tačiau sunkinančių aplinkybių – dvi. Žuvo mažametė. Be to, žuvo du žmonės, praktiškai visa šeima. Be to, jis ne kartą baustas už KET pažeidimus, tačiau išvadų nedarė – toliau lakstė ir nepasimokė. Aš prašau skirti realią laisvės atėmimo bausmę, maksimalią bausmę už šį nusikaltimą – 8 metus nelaisvės. Taip pat trejiems metams atimti teisę vairuoti“, - kalbėjo prokuroras Mindaugas Šukys.

„Norėčiau paprašyti, kad pripažintumėte jo kaltę. Prarasti šeimą, tuo labiau dukrą... Nė vienam priešui to nelinkėčiau. Gal atlikęs bausmę jis pagalvos, ką reiškia prarasti šeimą. Jis pabus nelaisvėje ir išeis, gyvens normalų gyvenimą. O aš normalaus gyvenimo jau niekada negyvensiu. Artėja šventės, o aš dabar visada būnu vienas“, - sunkiai žodžius rinko šeimą praradęs Valius V.

„Ir pats L. Jablonskas susigadino savo gyvenimą. Aš visiškai suprantu aukų artimuosius ir jų skausmą. Tačiau mane nustebino prokuroro siūloma bausmė, kai už netyčinį nusikaltimą siūloma skirti maksimalią bausmę. Yra bylų, kai buvo skirta maksimali bausmė, tačiau tuomet būdavo visa eilė sunkinančių aplinkybių – įtariamieji slapstėsi ir panašiai. Šioje byloje to nebuvo. Taip, žala padaryta neatitaisoma, tačiau siūlau atsižvelgti į teisingumo principą“, - teigė L. Jablonsko advokatas Arnas Blaževičius, kuris mano, kad jo ginamajam turėtų būti skirta artima vidurkiui laisvės atėmimo bausmė.

Advokatas taip mano, kad Valiaus V. pareikštas pusės milijono litų civilinis ieškinys yra per didelis. A. Blaževičius minėjo, kad „pagal teismų praktiką tokiu atveju priteisiamų civilinių ieškinių dydis siekia 150 tūkst. Lt“. Advokatas taip pat išreiškė nuomonę, kad žuvusios moters sesers civilinis ieškinys būtų apskritai atmestas.

„Norėčiau kreiptis į nukentėjusiuosius – noriu jūsų atsiprašyti ir pareikšti jums užuojautą. Tikrai labai gailiuosi ir padariau išvadas. Teismui palieku spręsti, kokią bausmę skirti“, - tardamas paskutinį žodį daug nekalbėjo L. Jablonskas.

Tuo tarpu Valius V. teigė, kad L. Jablonsko atsiprašymų jam nereikia, nes tai jau nesugrąžins jam šeimos.

Teismas verdiktą skelbs gruodžio 19-ąją.

Į žmonės rėžėsi nestabdydamas

DELFI primena, kad tragiška avarija įvyko liepos 3-iosios vakarą, Važiuodamas Baltų prospektu L. Jablonskas nepraleido per perėją ėjusios mergaitės su mama.

Vaikino vairuojamas „BMW 525D“ į žmones rėžėsi taip stipriai, kad moters palaikai nulėkė apie pusšimtį metrų nuo perėjos. Atskubėję medikai jau nieko negalėjo padėti nei mergaitei, nei jos mamai – abi žuvo vietoje.

Pagal oficialiai nepatvirtintą informaciją, vienas automobilis ties pėsčiųjų perėja pirmoje eismo juostoje sustojo praleisti pėsčiųjų, tuo tarpu L. Jablonskas antra eismo juosta lėkė kaip lėkęs. Tai baigėsi tragiškai.

Nustatyta, kad nelaimės metu vaikinas nebuvo apsvaigęs nei nuo alkoholio, nei nuo narkotinių medžiagų.

Iki šio tragiško įvykio vos per dvejus metus už vairo L. Jablonskas buvo patekęs į dar dvi avarijas. Vienos iš jų metu L. Jablonsko vairuojamas „VW Golf“ Minkovskių gatvėje rėžėsi į stulpą. Per stebuklą, nei J. Jablonskas, nei kartu su juo važiavęs jaunuolis nenukentėjo.