115
Kitas

1. Bijokite ekonominių praradimų

Daugelis mūsų teigia, kad nori būti laimingi: turėti prasmingą gyvenimą, juo mėgautis, jausti pilnatvę bei dalintis meile ir draugyste su kitais žmonėmis ir galbūt kitomis rūšimis – šunimis, katėmis, paukščiais ar dar kuo nors.

Tačiau kaip bebūtų keista, kai kurie elgiasi taip, lyg norėtų nuolat savęs gailėtis – jiems puikiai sekasi į gyvenimą įsileisti kančią, net jei jie iš to negauna jokios akivaizdžios naudos, nes savęs gailėjimasis nepadeda jiems susirasti mylimųjų ir draugų, geresnės darbo vietos, uždirbti daugiau pinigų ar įdomiau praleisti atostogas.

Kam jie tai daro? Padariau išvadą, kad kančia – tai meno forma, o pasitenkinimas, kurį, atrodo, jame randa žmonės, atspindi kūrybines pastangas, kurių reikia kančiai išgyventi. Kitaip tariant, kai gyvenimo sąlygos yra stabilios, taikios bei palankios, nevyksta pilietiniai karai, nebadaujama, nesiautėja epidemijos, nėra susierzinimą keliančio skurdo, savęs gailėjimasis tampa amatu, reikalaujančiu vaizduotės, vizijos bei išmonės.

Taigi kokios yra labiausiai pasiteisinančios buvimo apgailėtinu technikos? Čia nebus aptariami akivaizdūs būdai, tokių kaip narkotikų vartojimas, nusikaltimų darymas, lošimas, smurtavimas prieš sutuoktinį ar kaimyną. Subtilesnės strategijos, dėl kurių niekas net neįtars, kad elgiatės tyčia, gali būti be galo veiksmingos.

Tačiau būtina apsimesti, kad norite būti laimingas kaip ir visi kiti, kitaip žmonės nevertins jūsų kančios rimtai. Tikrasis menas yra elgtis taip, kad būtų sukeliama kančia, o tai suteiks Jums teisę tapti nekalta auka, idealiuoju atveju, prieš tuos žmones, iš kurių jūs jėga norite išgauti užuojautą bei gailestį.

Apžvelgiama didžioji skirtingų gyvenimo sričių dalis: šeima, darbas, draugai, antroji pusė. Šio sritys kartais labai šauniai sutaps, juk neįmanoma sugriauti savo gyvenimo, nesugriovus santuokos ar santykių su vaikais ir draugais. Būnant kančioje, joje atsiduria ir aplinkiniai, bent tol, kol jie jūsų nepalieka, o tai tampa dar viena priežastimi jums kentėti.

Kai kenčiate, žmonės Jūsų gailisi. Be to, jie dažnai jaučiasi kažkodėl kalti dėl jūsų kančios. Sugebėjimas priversti žmones jaustis kaltais – tai labai šaunus dalykas. Žmonės, kurie Jus myli ar kurie nuo jūsų priklauso, vaikščios ant pirštų galų tam, kad būtų tikri, jog nedaro nieko, kas galėtų padidinti jūsų kančią.

Jūsų savęs gailėjimosi įgūdžių lavinimas

Apžvelkime efektyvias savęs gailėjimosi strategijas. Šis sąrašas jokiais būdais nėra galutinis, tačiau keturių ar penkių strategijų įvaldymas padės jums patobulinti talentą.

115
Kitas

1. Bijokite ekonominių praradimų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)