Skaitytoja pasakojo, kad spurgas įsigijo lapkričio 16 d., parduotuvėje „Maxima“, adresu Ukmergės g. 282, Vilniuje.

„Pirkome spurgas su džemu, kuriose radome kirmėlių, dar gana vikriai judančių. Pirkome 5 vienetus. Šios spurgos yra įtrauktos į „Maxima“ kaininio leidinio Nr. 46 laikraštuką, tad šis produktas su nuolaida yra pardavinėjamas ir visose kitose „Maxima“ parduotuvėse. Aišku, nieko blogo neįtariant, dvi spurgas suvalgėme, po to tik pastebėjome, kokių gyvūnėlių yra kituose likusiuose skanumynuose. Likome šokiruoti!“, - rašė skaitytoja.

Moteris sakė, kad suvalgius spurgų, jokių sveikatos sutrikimų nepajuto. „Dėkui Dievui, tačiau norime, kad į tai būtų atsižvelgta, kad žmonės žinotų, kokie gaminiai yra pardavinėjami ir ką mes parsinešame į namus. Šias spurgas, kaip mačiau, pirko tikrai daug žmonių, tad, manau, neapsidžiaugsite sužinoję, kad Jūs ar Jūsų vaikas skanauja spurgas su kirmėlėmis ar dar velniai žino kuo“, - rašė ji.

Skaitytoja dėl radinio spurgose teigia kreipusis į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą bei parduotuvės administraciją, kuri, skaitytojos teigimu, į skundą nesureagavo.

Tuo metu „Maxima“ Komunikacijos vadovė Renata Saulytė teigia, kad klientė priekaištų dėl šių spurgų nei MAXIMA info linija, nei parduotuvės darbuotojams tiesiogiai neišsakė. „Pagal klientės pateiktą skundą Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, šiandien (lapkričio 19 d. - DELFI) parduotuvėje šios institucijos inspektoriai atliko patikrinimą. Kirmėlių spurgose nerasta, spurgų laikymo ar prekiavimo jomis tvarkos pažeidimų inspektoriai taip pat neužfiksavo. Siekiant užtikrinti produktų, kuriais prekiaujame kokybę, prevenciškai mūsų kokybės ekspertai inicijavo šių spurgų patikrinimus ir kitose mūsų tinklo parduotuvėse“, - nurodė ji. Skundų apie spurgas iš kitų klientų nesusilaukta.

R. Saulytė teigia, kad sunku įvardinti, kokiomis aplinkybėmis spurgose galėjo atsirasti kirmėlių. „Spurgos – greito apyvartumo produktas, kuris prekybai paruošiamas pačioje parduotuvėje ir šviežias, iš karto pateikiamas į lentynas. Įsiveisti kirmėlėms prireikia laiko, tuo tarpu šis produktas, ypatingai akcijos metu, lentynose neužsibūna, paprastai jis nuperkamas greičiau nei per kelias valandas“, - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)