Europos Parlamentas pasiekė esminius savo tikslus. Bus leidžiama nepanaudotas ES lėšas perskirstyti ne tik tarp metų, bet ir tarp atskirų išlaidų eilučių, siekiant kiekvieną eurą išleisti kuo efektyviau. Kitas EP narių pasiekimas – daugiametis ES biudžetas bus persvarstytas 2016 m. atsižvelgiant į to meto ekonominę padėtį. Taip pat numatyta, kad ateityje bus siekiama suvienodinti daugiamečio ES biudžeto trukmę su ES institucijų politiniu ciklu – tuomet jis būtų sudaromas nebe septyneriems, o penkeriems metams.

Be to, Europos Parlamentas pasiekė, kad nebeliko ES biudžeto deficito, kuris šiais metais galėjo lemti, kad Europos Komisija nebūtų turėjusi lėšų apmokėti finansinius įsipareigojimus. ES valstybės galiausiai sutiko skirti 3,9 mlrd. eurų neapmokėtoms sąskaitoms padengti. EP buvo atidėjęs balsavimą dėl daugiamečio ES biudžeto, kol nebus išspręstas šis klausimas.

EP taip pat derybose iškovojo daugiau galių svarstant įvairias daugiametes ES programas, kad europarlamentarai dėl jų turėtų sprendžiamąjį balsą. Taryba taip pat sutiko su Parlamento reikalavimu sukurti aukšto lygio darbo grupę nuosavų išteklių klausimui spręsti, nes, europarlamentarų manymu, dabartinė sistema tapo pernelyg nenuosekli dėl įvairių išlygų ir išimčių, skirtingų pajamų šaltinių ir pernelyg didelės priklausomybės nuo nacionalinių biudžetų.

Programos reglamentui pritarė 537 EP nariai, nepritarė 126, o susilaikė 19. Tikimasi, kad jis bus galutinai patvirtintas ES Konkurencingumo taryboje gruodžio 2 d.