Ši akcija yra vienas iš Pasaulinės žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo dienos renginių, vykstančių dar 47 valstybėse, pranešė Susisiekimo ministerija.

"Nuo Nepriklausomybės atkūrimo eismo įvykiuose mūsų šalyje jau žuvo daugiau nei 16 tūkstančių žmonių - beveik tiek, kiek gyventojų yra Palangos mieste. Ir nors pastaraisiais metais šių nelaimių skaičius mažėja, kiekviena nauja netektis yra skaudi, todėl šia akcija norime atkreipti visuomenės dėmesį į būtinybę kelyje saugoti ir save, ir kitus", - sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus Skirmanto Skrinsko teigimu, sekmadienio akcija skirta ne tik žuvusiesiems atminti, bet ir jų artimiesiems bei kitiems nukentėjusiesiems palaikyti, solidarizuotis su jais.

Pirmasis nukentėjusiųjų keliuose minėjimas 1993 metais surengtas Didžiojoje Britanijoje ir nuo to laiko idėja pagerbti nukentėjusiuosius bei jų šeimų narius išplito po pasaulį. 2005 metais Jungtinių Tautų Organizacija (JTO) kiekvieną trečiąjį lapkričio sekmadienį paskelbė Pasauline žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo diena.

Lietuvoje žuvusiųjų keliuose minėjimas vyks antrą kartą – prieš dvejus metus Vilniaus Katedros aikštėje buvo uždegtos 15 tūkst. 377 žvakutės.


--
Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)