Čia ji spės debiutuoti Despinos vaidmenyje lapkričio 26 – 30 dienomis V. A. Mocarto operoje „Visos jos tokios“ Vilniaus Kongresų rūmuose kartu su Lietuvos Valstybiniu simfoniniu orkestru, kuriam diriguos maestro Gintaras Rinkevičius.

O jau gruodžio 3, 4, 5, 8 ją išvysime kartu su Jeronimu Miliumi dar viename Dalios Ibelhauptaitės režisuotame spektaklyje – legendiniame miuzikle „Svynis Todas“. Du skirtingi kūriniai, du skirtingi vaidmenys, dvi skirtingos moterys ir daug skirtingų kostiumų, - su Lauryna kalbėjomės apie scenos bei gyvenimo stilių, ruošiantis pasirodymams Vilniuje.

- Lietuvoje Jūsų laukia debiutas – Despina Volfgango Amadėjaus Mocarto operoje “Visos jos tokios”, kartu su Vilnius City Opera. Kuo Jums įdomi ši rolė? Kokia bus Jūsų Despina?

- Mano ir Volfgango romanas yra nesibaigiantis, - tai meilė visam gyvenimui. Tam, kad nusakyčiau, kaip aš džiaugiuosi galimybe vėl dainuoti jo muziką, reikalingas atskiras interviu.

Despina yra pati įdomiausia asmenybė šioje operoje. Ji yra vienintelis sau nemeluojantis žmogus visoje toje komplikuotoje istorijoje. Mano Despina bus šampanas ir fejerverkai!

- Kaip Jūs kuriate vaidmenį? Kas Jus įkvepia? Nuo ko pradedate?

- Pradedu nuo muzikos, juk viskas yra užrašyta natose ir žodžiuose. Visa kita gimsta, atsiranda iš smalsumo ir noro mano kuriamą personažą padaryti turtingu ir ryškiu.

- Kiek kuriamame perosnaže atsiranda įvaizdžių iš kasdienybės?
 
- Naudojuosi viskuo, kas gali daryti įtaką, praturtinti, maitinti personažą. Tai gali būti atsiminimas, konkreti vieta, kvapas, paveikslas ar sutiktas žmogus, kartais tiesiog būsena ar spalva, kurioje tu matai savo vaidmenį.

- Ką Jums, kuriant personažą, reiškia kostiumas? Ar tas pats vaidmuo su skirtingu kostiumu gali būti visiškai kitoks?

- Be jokios abejonės, kostiumas yra labai svarbus ir kartais gali pasakyti apie personažą daugiau nei kalbamas tekstas. Jis gali daryti įtaką elgesiui, eisenai, gestams… Miuzetę jau esu dainavusi trijuose skirtinguose pastatymuose. Visos jos - trys visiškai skirtingos moterys, kurias kuriant kostiumas turėjo didžiulę įtaką. Vienaip jautiesi dėvėdama baltą Merilyn Monroe suknelę, kitaip – su istoriniu 19 a. kostiumu ir vėl visiškai kitaip su tikrais kailiais ir plunksnomis puošta Juozo Statkevičiaus kurta suknele.

Pavyzdžiui Miuzetę Karališkojoje Švedijos operoje pradėjau kurti nuo batų: tokių raudonų ir ilgų, aukštų ir nepatogių, kaukšinčių net einant ant pirštų galiukų. Tai ir padiktavo jos charakterį.

- O kokia šiuo metu atrodo Despina?

- Vilnius City Operos Despina man kvepia vakarykščiu Cosmopolitano kokteiliu, išsipylusiu ant jos Little black dress (ang. mažos juodos suknelės), kiek padaugintu Dior „Addict“ kvepalų kiekiu. Ji žiūri į tave nemirksėdama, jos mėgstamiausias žodis – „nauda“. Ji neperskaitoma ir permatoma tuo pačiu metu, ir kad ir kaip stengtųsi niekaip negali „užpudruoti“ širdies.

- Jūs taip pat daug koncertuojate, Jūsų vakariniai drabužiai tampa darbo dalimi. Kas būtina tokiam kostiumui?

- Koncertiniam rūbui reikalavimai yra tokie patys kaip ir kasdieniniam: patogumas, o tik po to puošnumas, derėjimas su aplinka, programa, proga.

- Kaip Jūs apibūdintumėte savo stilių? 

- Praktiška, šilta, švaru ir nesiglamžo.

- Ar aprangos stilius Jums yra išraiškos priemonė, atspindinti vidinę būseną?

- Apie tai tiesiog negalvoju. Turiu labai nedaug drabužių, tačiau visus juos mėgstu ir vilkiu. Tikriausiai jie atspindi mane, - juk aš juos išsirinkau ir dėviu, tačiau ar jie atspindi mano vidinę buseną… Nežinau, na, nepalieku namų su pižama ar karnavaliniu kostiumu, o juk būna ir tokių būsenų.

- Kokie rūbų dizaineriai Jums patinka ir ką dėvite?

- Turiu kelis dizainerių kurtus drabužius, mane domina tai, ką parduoda Toast, Joseph, MQ Stockholm, Susan Harper, - tačiau dažniausiai perku daiktą, už kurio tiesiog užkliuvo akis, daiktą, kuris  yra iš tikrųjų reikalingas, bus nešiojamas. Ir visiškai nesvarbu, ar tai bus garsių mados namų produktas, ar second hand (ang. antrų rankų) prekė.

- Kokie batai Jums labiausiai patinka?

- Tie, su kuriais jautiesi kaip basa.


 
- Kokia grožio forma artima Jums? Kas Jums gyvenime yra gražu?

- Harmonija ir balansas bet kokioje formoje.

- Ar turite žmogų, kurio stilius Jus įkvepia? Kuris yra išskirtinis?

- Yra aktoriai, tokie, kaip Tilda Swinton, Jeremy Irons, Marion Cotillard, Juliette Binoche, kurie kalba apie tai, kas man svarbu, o jų personažai, su kostiumais ar be jų, visuomet priverčia užsimiršti. Tuomet yra operos solistės Kiri Te Kanawa, Beverly Sills, Anna Moffo, kurios net vilkėdamos staltiesę skambės stilingai. Užgniaužia kvapą kino režisierių Wes Anderson ir Michael Haneke kūryba. Na ir V. A. Mocartas, nes jis tiesiog yra absoliutus genijus.

- Nemažai laiko praleidžiate užsienyje. Kuo skiriasi žmonių aprangos stilius ten ir čia, Lietuvoje?

- Lietuvoje tikrai netrūksta žmonių, išsiskiriančių savitu aprangos stiliumi. Galiu tik pagirti tautiečius už jų pasitempimą ir puikią laikyseną.

Man svarbiausia, kad kalbėdamas apie žmogų galėtum prisiminti ne tik įspūdingą aprangą, - kad „kostiumas“ būtų tik asmenybės dalis, o ne pagrindinis jos atributas.  

- Kokių taisyklių, Jūsų nuomone, vertėtų laikytis kiekvienai, norinčiai atrodyti stilingai?

- Nesijaučiu kompetentinga šioje srityje... Galiu išduoti tik tai, kuo pati vadovaujuosi: norint būti stilingai visų pirma reiškia nešioti tai kas tinka tau pačiai.

- Ištaigingiausias pirkinys kokį sau esate leidusi?

- Ištaigingus pirkinius leidžiu man tik dovanoti, pati jų neperku.

- Tuomet kokia buvo prabangiausia kada nors gauta dovana?

- Milžiniška rožių puokštė su rašteliu: Myliu tave. Juozas. (Laurynos vyro vardas, - aut. past.)

- Be kokio daikto negali gyventi Lauryna?

- Kiekvienai dienai man reikia milijono daiktų, tačiau nemanau, jog tarp jų būtų bent vienas, be kurio negalėčiau apsieiti.

- Kokia yra Jūsų mylimiausia spalva?

- Jos vis keičiasi, bet savo spintoje aš nuolat turiu ką nors mėlyno.

Ačiū už pokalbį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)