Saldūs pusryčiai. Tokie rafinuoti angliavandeniai kaip cukrus ar balti miltai gali sukelti energijos pliūpsnį, tačiau jie greitai nusmukdys į mieguistumo būseną. Staigūs cukraus kiekio šuoliai kraujyje sustabdo cheminių medžiagų smegenyse, kurios atsakingos už budrumą, gamybą. Nuo spurgų pereikite prie sveiko pusryčių maisto, kuriame yra baltymų.

Atsižvelgiant į šias rekomendacijas, pusryčiams galima rinktis kiaušinius, liesą jautieną, varškę, sūrį, jogurtą.

DELFI jau rašė, kad per metus nepusryčiaujantys asmenys gali priaugti iki 7 nereikalingų kilogramų. Iki 10 val. ryto specialistai rekomenduoja suvartoti ne mažiau trečdalio (idealiausia – pusę) dienos kalorijų normos.

Energetiniai gėrimai. Šie gėrimai trumpą laiką suteiks didelę cukraus ir kofeino dozę, tačiau galiausiai jūsų cukraus kiekis kraujyje nukris į žemesnį lygį nei buvo anksčiau, ir paliks jus išsunktą. Kadangi šiek tiek dehidratavus tampama vangesniais, ieškokite vandens troškuliui numalšinti.

Riebus maistas. Kalbant paprastai, riebų ir keptą maistą sunkiau virškinti. Jūsų vidaus organai kraują nuo galūnių nukreipia į pagalbą virškinimui, o šis gali užtrukti nuo 6 iki 8 val. Kai energija nukreipta į šį procesą, jausitės mažiau energingi. Riebus maistas taip pat neigiamai veikia jūsų trumpalaikę atmintį ir raumenų funkcijas. Dėl to taip sunku rasti raktus prisivalgius keptos žuvies ir bulvyčių.

DELFI jau rašė, kad riebus maistas taip pat gali sumažinti vaistų veikliųjų medžiagų poveikį. Vartojant antibakterinius preparatus reikėtų rinktis dietinį, neriebų maistą.

Mažai geležies turintis maistas. Geležis padeda jums panaudoti energiją – kilokalorijas, kurias suvartojote. Jei jums trūksta geležies, jaučiatės pavargę. Taigi, pavyzdžiui, puikūs priešpiečiai galėtų būti dubuo mažai kalorijų turinčių lęšių su špinatais. Be to, užkandžiams pasirinkus daug geležies turinčias moliūgų sėklas ar pupeles, šie maisto produktai gali padėti nutolinti energijos trūkumą pavakarę.

Daug geležies tai pat yra jautienoje, jos kepenėlėse, paukštienoje, žuvyje, jūros gėrybėse, kiaušinio trynyje, daržovėse (ankštinėse, špinatuose, salierų lapuose ir kitose lapinėse), javų daiguose, avižiniuose dribsniuose, rupioje duonoje, sezamo bei saulėgrąžų sėklos, vyšniose, obuoliuose, slyvose, razinose, džiovintuose abrikosuose, hematogene, kur geležis natūrali ir organizmo gerai pasisavinama.

Raudonas vynas. Taurė vyno per pietus galbūt atrodo kaip gera idėja, bet alkoholis slopina ir gali išsunkti jūsų energiją. Raudonosiose vynuogėse taip pat gausu melatonino, hormono, padedančio užmigti, o tai tikras nokautas miegaliams. Nenaudokite alkoholio pagalbai užmigti, vietoj jo geriau išgerkite stiklinę šilto pieno.

Nevalgymas. Dienomis, kai patiriame ypač daug streso, labai paprasta nepavalgyti. Deja, tai labai išsunks iš jūsų energiją. Jūsų organizmas galvos, kad prasidėjo badas, ir pradės taupyti energiją. Be to, nepavalgius rizika tapti kaprizingu dramatiškai išauga, o to tikrai nereikia sunkią dieną.