Dar stebuklingiau bus, jei šiuo būdu veido odą atgaivinsite iš vakaro – ryte efektas jus nustebins.

Štai tie žingsneliai, kaip paruošti ir naudoti garų vonelę veidui:

Indai ir ingredientai. Reikės plataus puodo ar didelio dubens. Taip pat vandens ir įvairiausių žolelių: ramunėlių, čiobrelių, dilgėlių, žodžiu, tokių, kokios tik jums patinka. Galite įlašinti eterinių aliejų – tik po lašelį. Tada procedūra bus ne tik naudinga, bet ir maloni.

Paruošimas:
1. Žoleles suberkite į platų puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant viryklės. Kai tik vanduo užvirs, iškart nukaiskite. Įlašinkite norimo eterinio aliejaus.

2. Neskubėkite tuoj pat garinti veido. Garai dabar labai karšti, gali nudeginti odą, taigi bus ne nauda, o žala.

3. Geriau paruoškite veidą: suriškite ar susekite plaukus, kad nelįstų į akis. Odą aplink akis ir lūpas patepkite kremu (tinka ir dieninis). Pasidėkite šalia didelį kilpinį rankšluostį.

4. Garų vonelė jau turėtų būtų atvėsusi. Pasistatykite puodą patogiame lygmenyje, kad galėtumėte ties juo pasilenkti ir apsigaubti rankšluosčiu. Prieš tai nusistatykite laiką: garų vonelė riebiai odai – 10 minučių, sausai – 5 minutės. Per tą laiką atsiverčia odos poros, o jums lieka tik nuvalyti veidą.

5. Po procedūros nuvalykite odą veidui skirtu šveitikliu (paakių odos ir vietų aplink lūpas nelieskite). Paskui nuplaukite šiltu vandeniu.

6. Po garų vonelės ir šveitimo užtepkite ant odos kaukę: riebiai odai – kad sutrauktų poras, o sausai ir normaliai pakaks maitinamosios.

* Poras sutraukianti kaukė riebiai odai: išplakite 1 kiaušinio baltymą ir sumaišykite su 1 šaukšteliu citrinos sulčių. Tepkite kelis sluoksnius, laikykite, kol nudžius, paskui nuplaukite.
* Maitinamoji kaukė sausai odai: ištrinkite 1 kiaušinio trynį, įpilkite 1 šaukštą saldžių vaisių sulčių (bananų, meliono, vynuogių), įdėkite 0,5 šaukšto grietinės ir 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus. Kad kaukė būtų tirštesnė, galite įberti šiek tiek miežinių miltų arba įdėti batono minkštimo. Laikykite kaukę 15-20 minučių, paskui nuplaukite šiltu vandeniu.

7. Kai nusivalysite ir nusiprausite, patepkite švarią veido odą naktiniu kremu.

Procedūra baigta!