Kaip pranešė PBK valdantis koncernas „BMA LT“, po Lietuvos radijo ir televizijos (LRTK) sprendimu apribotų PBK transliacijų, kanalo reitingai išaugo 29 proc. Vilniaus apygardos administracinis teismas patvirtino LRTK sprendimą ir apribojo PBK transliacijas Lietuvoje trims mėnesiams. Šiuo metu PBK gali transliuoti tik Europos Sąjungos šalyse gaminamą produkciją.

„Naujasis PBK tinklelis formuojamas atsižvelgiant į LRTK reikalavimus, o šie pokyčiai turėjo įtakos ir kanalo auditorijai. TNS LT atliktas tyrimas parodė, kad PBK auditorija tapo jaunesnė, ženkliai augo lietuvių žiūrovų skaičius. Anksčiau PBK daugiausia žiūrėjo rusakalbė auditorija, o šiuo metu nacionalinės auditorijos dalis yra didesnė. Praėjusią savaitę buvo pasiekti maksimalūs rezultatai – PBK programą žiūrėjo net 27 proc. Lietuvos gyventojų. Tai didžiausias skaičius nuo 2013 metų vasario“, – rašoma pranešime.

Pasak pranešimo, nuo lapkričio 5 d., kai eteryje pasirodė naujos laidos, PBK reitingas išaugo 40 proc. palyginus su prieš tai buvusia savaite. Didžiausio susidomėjo sulaukė pramoginės laidos „Žvaigždžių gyvenimas“ ir „Mano tiesa“.

Žiūrimas trumpiau, bet pritraukia daugiau lietuvių

TNS LT, TV metrų metodu atliekančios televizijos auditorijos tyrimą, projektų vadovė Lina Petraitienė patvirtino, kad BMA pranešime pateikiami skaičiai yra teisingi. PBK reitingas, lyginant spalio 14-20 d. duomenis su spalio 28 – lapkričio 3 d. duomenimis laiko intervale tarp 7 val. ryto iki 1 val. nakties, iš tiesų paaugo nuo 0,48 iki 0,62 proc., kas sudaro 29 proc. augimą.

DELFI atkreipia dėmesį, kad PBK pranešime lygino ne nuoseklų augimą, o kritinius taškus: tą spalio savaitę, kada buvo mažiausia auditorija su ta savaite, kada auditorija buvo didžiausia. Tai ir sudaro skelbiamą 29 proc. augimą.

L. Petraitienė įvertino PBK auditorijos pokyčius 2013 m. rugsėjo-spalio mėnesiais: kanalas pritraukia daugiau lietuvių.

„Įdomu tai, kad nors PBK žiūrimas trumpiau, tačiau pačių žiūrovų skaičius beveik nepakito. PBK auditorijos dalies rodiklis, atspindintis, kiek laiko žiūrovai praleidžia su kanalu, lyginant rugsėjį su spalio mėnesiu mažėjo. Tačiau pasiektų žiūrovų skaičius, tai yra žmonių, įsijungusių PBK kanalą bent vienai minutei per dieną, kai kuriomis spalio savaitėmis buvo netgi didesnis nei rugsėjį. Be to, pasikeitus PBK kanalo turiniui, keitėsi PBK žiūrovų tautinė sudėtis – tarp lietuvių šio kanalo auditorijos rodikliai paaugo, o tarp kitataučių, nelikus rusiško turinio – sumažėjo“, – aiškino L. Petraitienė.

Tuo metu GALA metrai rodo smukusį PBK žiūrimumą. Pagal GALA metrus, rugsėjo pradžioje GALA klientai PBK skyrė apie 6 proc. savo laiko. Nuo to laiko kreivė sparčiai krito žemyn ir lapkričio 12-ąją siekė 4 proc. Po teismo sprendimo, kada dėl techninių kliūčių kanalas nebuvo matomas, šis rodiklis smuko iki 3 proc.

DELFI jau rašė, kad po skandalingų laidų apie Sausio 13-ąją ir LRTK sprendimo iš PBK pasitraukė stambūs reklamdaviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)