Susisiekimo ministerija ir Lietuvos automobilių kelių direkcija inicijuoja Pasaulinės žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo dienos minėjimą mūsų šalyje.

„Nuo Nepriklausomybės atkūrimo eismo įvykiuose mūsų šalyje jau žuvo daugiau nei 16 tūkstančių žmonių - beveik tiek, kiek gyventojų yra Palangos mieste. Ir nors pastaraisiais metais šių nelaimių skaičius mažėja, kiekviena nauja netektis yra skaudi, todėl šia akcija norime atkreipti visuomenės dėmesį į būtinybę kelyje saugoti ir save, ir kitus“, - sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus Skirmanto Skrinsko teigimu, sekmadienio akcija skirta ne tik žuvusiųjų atminimui, bet ir jų artimiesiems bei kitiems nukentėjusiesiems palaikyti, solidarizuotis su jais.

„Kviečiame vilniečius ir miesto svečius ateiti į Katedros aikštę ir mintimis pabūti kartu su nukentėjusiais, jų artimaisiais. Žvakučių liepsnos degs nuo pat ankstyvo ryto iki vidurnakčio“, - sako S. Skrinskas.

Pirmasis nukentėjusiųjų keliuose minėjimas 1993 metais surengtas Didžiojoje Britanijoje ir nuo to laiko idėja pagerbti nukentėjusiuosius bei jų šeimų narius išplito po visą pasaulį. 2005 metais Jungtinių Tautų Organizacija (JTO) kiekvieną trečiąjį lapkričio sekmadienį paskelbė Pasauline žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo diena.

Šiemet renginiuose visuose pasaulio kontinentuose bus ne tik degamos žvakutės, bet ir rengiami specialūs koncertai, organizuojamos eisenos, susitikimai su žuvusiųjų eismo įvykiuose artimaisiais ir nukentėjusiaisiais, diskusijos bei įvairios šviečiamosios akcijos.

Lietuvoje žuvusiųjų keliuose minėjimas vyks jau antrąjį kartą – prieš dvejus metus Vilniaus Katedros aikštėje buvo uždegtos 15 377 žvakutės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)