Investuotojų forumo vadovybė sunerimus, kad priėmus Pelno įstatymo pataisas, kurios leistų ankstesnių metų nuostolius padengti tik puse gauto pelno, Lietuva taps nebepatraukli investicijoms.

Investuotojų forumo valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas teigė, kad šiuo klausimu tikisi prezidentės palaikymo.

„Net jei Seimas patvirtins pakeitimus, tai gali nutikti, kad bus prezidentės veto. Tai, be abejo, pokalbiai su prezidente mums padeda rasti bendrą klausimą“, - po susitikimo kalbėjo jis.

R. Valiūnas sakė, kad, jo nuomone, Vyriausybei mokestiniais klausimais būtų geriausia nieko nekeisti: „Nes visi pakeitimai, kurie yra diskutuojami arba siūlomi, jie iš tikrųjų gali dramatiškai bloginti verslo sąlygas ir, matyt, Seimo įstatymas dėl nuostolių perkėlimo yra geras pavyzdys. Akivaizdu, kad įstatymo projektas gimė populistiniais sumetimais. Kai kam staiga pasirodė, kad bankai per gerai gyvena“.

Rolandas Valiūnas
Investuotojų forumo atstovas pabrėžė, kad įstatymo pakeitimas paliestų ne tik bankus, bet visas įmones Lietuvoje.

„Pavyzdžiui, nekilnojamo turto vystymo įmonėms toks pakeitimas gali turėti dramatiškas pasekmes, nes nekilnojamo turto projektai yra išvystomi ir parduodami butai, o tada, kai jie parduodami, būtų galima nuostolių nepadengti“, - pridėjo R. Valiūnas.

Investuotojų forumo Mokesčių grupės vadovas Kęstutis Lisauskas stebėjosi, kodėl įstatymo pakeitimams pasirinktas tokių šalių kaip Prancūzijos, Portugalijos, Ispanijos, kurios nėra konkurentės Lietuvai.

„Su Lietuva dėl investicijų konkuruoja Latvija ir Estija pirmiausia. Estijoje pelno mokestis nemokamas tol, kol neišmokami dividendai. Latvijoje nuostoliai perkeliami neribotai, kaip yra pas mus. Tai po naujų metų bet koks investicinis projektas yra patrauklesnis daryti Latvijoje arba Estijoje, o ne Lietuvoje“, - pridėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (679)