Tačiau investuotojai pareiškimuose neįžvelgė aiškių nurodymų apie ekonominę politiką artimiausiam dešimtmečiui, nusivylė silpna komunikacija, todėl šįryt Azijoje vyrauja neigiamos nuotaikos (9 val. ! Lietuvos laiku HANG SENG -1,44 proc., NIKKEI -0,15 proc.). Vertinant bendrai, šios savaitės esminiai duomenys bus paskelbti rytoj. Euro zona ir didžiausios regiono ekonomikos (Vokietija, Italija ir Prancūzija) skelbs 3 ketvirčio BVP duomenis, kurie veikiausiai parodys tik simbolinį ekonomikos augimą. Prognozuojama, kad euro zonos ūkis 3 ketvirtį, palyginti su antruoju ūgtels tik 0-0,1 procento.

Šiandien sulauksime svarbių D. Britanijos darbo rinkos duomenų. Prognozuojama, kad nedarbo lygis rugsėjo mėnesį nepasikeitė (7,7 proc.). Priminsime, kad centrinis bankas planuoja žemas palūkanų normas taikyti tol, kol nedarbo lygis pasieks 7 procentus. Banko nariai tikisi, kad tai galėtų įvykti maždaug 2016 metų paskutinį ketvirtį. Taip pat šiandien centrinio banko vadovas M. Karnėjus (M. Carney) pristatys ketvirtinę infliacijos ataskaitą. Gerėjanti ekonominė situacija šalyje gali lemti dar labiau augančius lūkesčius, kad nedarbo lygis D. Britanijoje 7 proc. gali pasiekti anksčiau, negu prognozuota. Naujoji infliacijos ataskaita tokias prielaidas gali sustiprinti ir turėti teigiamos įtakos svarui sterlingų.

Baltijos šalių rinkose, skirtingai nuo Europos, vyravo teigiamos nuotaikos (OMXV +0,3 proc., OMXR +0,1 proc., OMXT +0,4 proc.). Bendra biržų apyvarta, palyginti su pirmadienio prekyba, didėjo ir siekė beveik 700 tūkst. eurų. Iš viso sudaryti 477 sandoriai, t. y. beveik 200 sandorių daugiau negu užvakar, kas rodo, kad savaitei įsibėgėjant investuotojai tampa vis aktyvesni. Vilniaus biržoje didesnėmis apyvartomis pasižymėjo prekyba „Aprangos“ (-0,4 proc., 137 tūkst. eurų) ir TEO LT (-0,39 proc., 61 tūkst. eurų) akcijomis. Talino biržoje didžiausiomis apyvartomis išsiskyrė prekyba „Silvano Fashion Group“ (+3,46 proc., 113 tūkst. eurų) ir „Tallink Grupp“ (+0,3 proc., 63 tūkst. eurų) akcijomis. Jau rytoj sulauksime „Tallink Grupp“ 9 mėnesių veiklos rezultatų, o „Silvano Fashion Group“ akcijų brangimas rodo, kad investuotojai 9 mėnesių veiklos rezultatus, paskelbtus dar penktadienį po prekybos, vertina ne taip prastai.