Ingredientai

Cukrus stiklinė
Miltai 1.5 stiklinės
Kepimo milteliai 1.5 šaukštelio
Druska žiupsnelis
Mėlynės 5 stiklinės
Apelsinų likeris 2 šaukštai
Grietinė 2 stiklinės
Cukrus stiklinė
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Išmaišykite sviestą su cukrumi, po to dėkite kiaušinį ir migdolų esenciją. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite abiejų indų turinį ir suminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite ir dėkite į kepimo formą.

Mėlynes apliekite likeriu, užbarstykite citrinos žievele ir suberkite ant tešlos.

Atskirame inde išplakite grietinę su tryniais, cukrumi ir migdolų esencija. Gauta mase apliekite pyragą iš viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C ir kepkite pyragą maždaug valandą. Vėliau atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai