Ingredientai
Sviestas
100
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Cukrus
stiklinė
Migdolų esencija
šlakelis
Miltai
1.5
stiklinės
Kepimo milteliai
1.5
šaukštelio
Druska
žiupsnelis
Mėlynės
5
stiklinės
Apelsinų likeris
2
šaukštai
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštelis
Grietinė
2
stiklinės
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Cukrus
stiklinė
Migdolų esencija
šlakelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Išmaišykite sviestą su cukrumi, po to dėkite kiaušinį ir migdolų esenciją. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite abiejų indų turinį ir suminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite ir dėkite į kepimo formą.
Mėlynes apliekite likeriu, užbarstykite citrinos žievele ir suberkite ant tešlos.
Atskirame inde išplakite grietinę su tryniais, cukrumi ir migdolų esencija. Gauta mase apliekite pyragą iš viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C ir kepkite pyragą maždaug valandą. Vėliau atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Atsiliepimai