Ingredientai
Jūros gėrybių rinkinys
400
g
Fermentinis sūris
150
g
Krevetės be kiauto
200
g
Ryžiai virti
200
g
Grietinėlė
200
ml
Petražolės
sauja
Lauro lapai
2
vnt.
Raudonas sausas vynas
100
ml
Druska
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vandenį užvirinti su lauro lapeliais ir druska, supilti ant jūros gėrybių, palaikyti 2–3 min. ir nupilti. Nuvarvintas jūros gėrybes sudėti į indą, užpilti vermutu ar vynu ir palaikyti 30 min.
Krevetes sumaišyti su ryžiais, sojų padažu, druska, pipirais, trečdaliu grietinėlės ir kiaušinio trynio plakinio, likusį supilti į jūros gėrybes.
Į vieną mažą keptuvėlę sudėti krevetes, į kitą – jūros gėrybes, apdėti sūrio gabaliukais ir pašauti į įkaitintą orkaitę, kurioje laikyti, iki sūris išsilydys.
Atsiliepimai