Ingredientai
Kiaulienos nugarinė
1
kg
Marinuoti agurkai
3
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Kumpis
8
riekelės
Konservuoti pomidorai
200
g
Pomidorai
250
g
Sultinys
200
ml
Garstyčios
2
šaukštai
Aliejus
2
šaukštai
Česnakai
1
skiltelė
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Mėsą išmušti, apibarstyti prieskoniais ir ištepti garstyčiomis. Ant kiekvieno pjausnio dėti po gabaliuką kumpio, griežinėliais supjaustytų agurkų ir šiaudeliais susmulkinto svogūno vieną skiltelę, susukti ir susmeigti. Suktinukus apkepinti aliejuje ir perdėti į lėkštę.
Padažui likusiuose riebaluose pakepinti susmulkintą likusį svogūną, česnaką, sudėti sutrintus konservuotus pomidorus, supilti sultinį ir, sudėjus mėsos suktinukus, troškinti 20–30 min. Pagardinti prieskoniais. Pomidorus supjaustyti kubeliais ir sudėti į troškinį likus 5 min. iki pabaigos.
Valgyti su makaronais.
Atsiliepimai