Ingredientai
Sviestas
100
g
Bulvės virtos
300
g
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Pienas
100
ml
Mielės
20
g
Miltai
100
g
Cukrus
1
šaukštas
Aviečių džemas įdarui
5
šaukštai
Aliejus virimui
500
ml
Cukraus pudra apibarstymui
1
šaukštas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Mieles sumaišykite su pienu, cukrumi bei vienu šaukštu miltų ir leiskite pakilti. Margariną ištirpinkite, atvėsinkite ir supilkite į bulvių masę.
Suberkite miltus, supilkite mieles, įdėkite trynius ir suminkykite tešlą. Miltų kiekį reguliuokite pagal tešlos tirštumą - jų gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau. Užminkytą tešlą uždenkite ir laikykite šiltai, kol pakils.
Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą ir išspauskite nedidelius apskritimus. Ant pusės apskritimų uždėkite džemo ir uždenkite kitu apskritimu. Gerai užspauskite kraštus ir leiskite spurgoms pakilti.
Virkite įkaitintuose riebaluose. Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai