Ingredientai
Miltai
250
g
Pienas
250
ml
Obuoliai
150
g
Mielės
12
g
Cukrus
2
šaukštai
Sviestas
15
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Aliejus virimui
400
ml
Cukraus pudra apibarstymui
1
šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Mieles išmaišykite šlakelyje šilto pieno ir sumaišykite su šaukštu miltų bei cukrumi. Leiskite pakilti. Tada sumaišykite su likusiu pienu, druska, išplaktais kiaušiniais.
Suberkite miltus, supilkite ištirpintą sviestą ir sudėkite burokine trintuve sutarkuotus obuolius. Uždenkite ir palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų.
Tada tešlą šaukšteliu dėkite į įkaitusius riebalus ir apvirkite iš abiejų pusių. Iškepusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai