Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios”, neseniai Teisingumo ministerija pasiūlė įteisinti, kad e. prekybos interneto svetainėse būtų draudžiama naudoti iš anksto pažymėtus langelius dėl papildomų prekių ar paslaugų užsakymo, taip pat taikyti paslėptus prekybos internetu mokesčius ir išlaidas vartotojams.

Tokias Civilinio kodekso ir Vartotojų teisių apsaugos įstatymo pataisas ministerija pateikė svarstyti Seimui. Specialistai neabejoja, kad sekti pasauline praktika reikia, bet nemano, kad tai sudrausmins šalies e. prekybą.

Teisingumo ministerijos Informacijos valdymo ir visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius paaiškino, kad kai kuriose internetinėse parduotuvėse kartu su pasirinkta preke pirkėjams siūlomos ir kitos prekės. Pavyzdžiui, perkant batus siūlomos jų priežiūros priemonės, ir pirkėjas, norėdamas atsisakyti šių papildomų prekių, puslapyje turi panaikinti iš anksto pažymėtas varneles.

Be to, kai kurie portalai, siūlydami internetinius žaidimus ir kitas programėles, neinformuoja vartotojo, kad už šias prekes ar paslaugas reikės sumokėti.

Jis pridūrė, kad šių dviejų įstatymų pataisomis siekiama į nacionalinę teisę perkelti Europos Sąjungos direktyvos dėl vartotojų teisių nuostatas. Jos galiotų naujoms sutartims, sudarytoms nuo 2014 metų birželio vidurio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)