Lietuva

Didesniais sandoriais apsikeista „Teo LT“ akcijomis, jų kaina kilstelėjo 0,26 proc. Didesnis aktyvumas užfiksuotas prekyboje „Vilkyškių pieninės“ vertybiniais popieriais – įmonė nustebino ir kartu nudžiugino rinkos dalyvius, pranešdama apie puikius praeito mėn. pardavimų rezultatus, nepaisant problemų dėl eksporto į Rusiją. Šios naujienos augino bendrovės akcijų kainą 1,95 proc. Panašu, jog tokie konkurento rezultatai optimistiškai nuteikė ir „Pieno Žvaigždžių“ akcininkus – šie vertybiniai popieriai brango 1,01 proc. Iš likvidesnių pozicijų galima išskirti 0,8 proc. brangusias „Aprangos“ ir 0,31 proc. brangusias „Grigiškių akcijas. Vis dar jaučiamas pardavėjų spaudimas „Linas Agro Group“ pozicijoje, šios akcijos prarado dar 0,28 proc. savo vertės.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržoje investuotojų aktyvumas buvo menkas, akcijų perleista už 205 tūkst. eurų. Silpnokas „Silvano Fashion Group“ finansinis 2013 m. III ketvirtis nedžiugino rinkos dalyvių, vertybinių popierių kaina nusileido 0,38 proc. Daugiausiai sandorių atlikta nuosaikiai brangusiomis „Tallink Grupp“ akcijomis. „Olympic Entertainment Group“ vertybiniais popieriais sudaryta tik 10 sandorių. Gana stipriai – 2,16 proc. – pigo „Merko Ehitus“ akcijos, nepaisant puikaus finansinio ketvirčio. Investuotojai atsargiai vertina įmonės atstovo pasisakymus apie galimai prastėsiančius veiklos rodiklius. „Ekspress Grupp“ atskleidė, jog dukterinė bendrovė UAB „Delfi“ įsigijo 51 proc. UAB „Sport Media“ akcijų. Lietuvos krepšinio federacija pastarojoje įmonėje lieka antra pagal dydį dalininkė. „Trigon Property Development“ 2013 m. III ketv. nuostolis mažėjo.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržoje karaliavo „Olainfarm“ vertybiniai popieriai, jų vertė šoktelėjo 1,39 proc. Prekyba šiomis akcijomis sudarė apie 85 proc. visos biržos apyvartos. „Rigas kugu buvetava“ pranešė, jog dividendai bus išmokėti rytoj.

Įmonių naujienos

„Vilkyškių pieninės“ skelbti spalio mėn. pardavimai maloniai nustebino – pasiektas visų laikų mėnesio pardavimų rekordas nepaisant to, kad jau nuo spalio 7 d. buvo uždraustas pieno produktų eksportas į Rusijos Federaciją. Pastarasis draudimas vis dar nėra atšauktas. Bendrovės spalio mėn. pardavimo pajamos sudarė 37,5 mln. Lt ir buvo 26 proc. didesnės nei prieš metus. Toks augimas buvo šiek tiek mažesnis nei rugsėjo mėn. Viena aišku, kad pajamas augimo tebebuvusios labai didelės pieno produktų kainos eksporto rinkose – pavyzdžiui, spalį sūrių („Gouda“) kaina buvo 19 proc., sviesto 27 proc., nugriebto pieno miltelių 16 proc. didesnė nei prieš metus. Visgi metinis 26 proc. pajamų augimas rodo, kad pardavimų kiekiai nemažėjo, o tai demonstruoja, kad bendrovė labai smarkiai turėjo padidinti pardavimus kitose, ne Rusijos rinkose. Visgi tikėtina, kad toks pieno produktų kainų brangimas turės sustoti, o atsižvelgiant į tai, kad jau pirmąją lapkričio pusę eksportas į Rusiją yra uždraustas, pardavimo pajamų augimas sulėtės stipriau jau šį mėnesį.