Prieš kelias dienas „Pixelmator“ gavo dar vieną priežastį didžiuotis - reklamuojant naujo profesionalams skirto „Mac Pro“ kompiuterio versiją, našumo pademonstravimui buvo pasirinktas ne pats populiariausias pasaulyje grafikos redagavimo įrankis „Adobe Photoshop“, kuriamas jau daugiau nei dvi dešimtis metų, o būtent lietuvių sukurtas produktas, rašo appleinsider.com. Galbūt tai reiškia, kad „Apple“ nedidelę lietuvių įmonę, kurioje dabar dirba vos 19 žmonių, jau vertina kaip lygiavertį „Adobe“ konkurentą?

"Pixelmator 3" našumo palyfinimas

„Pixelmator“ įtraukimas į „Mac Pro“ reklaminę kampaniją patiems programos kūrėjams buvo staigmena, sukėlusi daug laimės ir nustebimo. Kaip „AppleInsider“ žurnalistams sakė Saulius Dailidė, jis su komanda tokio pripažinimo nusipelnė dėl susitelkimo į inžinerijos kokybę ir sprendimą kurti grafikos redaktorių tik „Mac“ platformai.

S. Dailidės teigimu, įmonė visuomet labai stengiasi išnaudoti naujausios programinės ar techninės „Apple“ įrangos privalumus – „Pixelmator“ paprastai būna viena iš pirmųjų programų, atsinaujinusių po naujų galimybių atsiradimo. Pavyzdžiui, praėjus vos kelioms dienoms nuo „MacBook Pro“ kompiuterių su „Retina“ ekranais prekybos pradžios, „Pixelmator“ atsirado didelės ekrano raiškos palaikymas, jau dabar šis įrankis įsisavino ir kartu su „OS X Mavericks“ išleidimu atsiradusį „OpenCL“ palaikymą.

„Pixelmator“ netgi iš anksto pasiruošė naujųjų „Mac Pro“ dviejų grafikos procesorių architektūrai, nors šie kompiuteriai parduotuvėse dar kelias savaites nepasirodys.

2007 metais įsteigtos įmonės įkūrėjai jau ne kartą maudėsi šlovės spinduliuose – 2011 metų vasarą jų kuriama programa buvo pagerbta „Apple Design Award“ apdovanojimu, o tų pačių metų pabaigoje nudžiugino dar vienas apdovanojimas - „Pixelmator“ buvo pripažinta „App Store“ metų programa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)