Nepavyks išvengti bausmės už neprisegtą saugos diržą, važiavimą, degant raudonam šviesoforo signalui, ar vairavimą neblaiviam.

Kaip rašo „Euronews“, Belgijoje ketvirtadalis kelių eismo taisyklių pažeidimų įvykdoma užsieniečių, todėl vietinis policijos pareigūnas palaiko lapkričio 7 d. pradėtą taikyti sistemą.

„Daugelis valstybių atsisakydavo mums pateikti duomenis apie vairuotojus, kurie viršijo greitį ar kitokiu būdu nepaisė kelių eismo taisyklių“, - pasakoja kelių policijos komisaras. „Dabar mes patys greitai nustatome tai pagal automobilių numerius. Mums, belgams, ir mūsų užsienio kolegoms buvo suteikta prieiga prie „Euro CARIS“ duomenų bazės. Mes iš karto matome prasižengėlio vardą ir pavardę kompiuterio ekrane. Tai ženkliai supaprastina asmens tapatybės nustatymo procesą.“

Jei atvykėlis neperves baudos sumos į tą valstybę, kurioje nusižengė, jis vis tiek bus nubaustas, tik griežčiau tėvynėje. Tiesa, žymos ant vairuotojo pažymėjimo nebus dedamos dėl tokios procedūros sudėtingumo. Šios sistemos įvedimo atsisakė tik trys ES šalys – Didžioji Britanija, Airija ir Danija.