Kauno šunys galės vaikščioti be antsnukių

Atidarius aikštelę, ji buvo perduota savivaldybei, kuri toliau rūpinsis jos valdymu ir priežiūra. Naujojoje aikštelėje kinologai turės galimybę organizuoti šunų socializacijos testus. Juos išlaikę šunys Kauno mieste galėtų laisvai vaikščioti be antsnukių. Iki šiol tokio testo Laikinojoje sostinėje nebuvo neįmanoma organizuoti, kadangi Kaunas neturėjo tam tinkamos aikštelės.

 Svarbiausiais aikštelės „4 letenos” atidarymo šventės dalyviais tapo keturkojai, kuriems buvo padengtas pagrindinis vaišių stalas. 

 Į renginį organizatoriai pakvietė socialiniame tinkle „Facebook” savo paskyras turinčius šunis. Tarp jų buvo ir kauniečiams puikiai pažįstama senbernarė Bitė, ir „prieglaudinukė” triukų asė Nova bei kiti socialūs keturkojai.

 Kaip naudotis aikštelės įrengimais susirinkusiems demonstravo šunų vikrumo sporto (angl. agility) komanda „Iltys”. 

„Šunų vikrumo sporte itin svarbus glaudus šuns ir šeimininko ryšys.
Vedlys per kliūčių trasą šunį veda naudodamas tik savo balsą ir
judesius. Keturkojams tai labai smagus iškrovos būdas, tad džiaugiuosi,
kad kauniečiams ir jų šunims buvo padovanota ši galimybė sportuoti”, -
sakė Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungos klubo „Iltys” narė Rita
Dambrauskaitė.

Šunys sukūrė kompoziciją iš spalvotų letenėlių

Aikštelę įrengė šunų ėdalą gaminanti bendrovė „Royal Canin”

„Mūsų šūkis yra „pirmiausia - šuo”. Jis reiškia, kad gyvūnas užima svarbiausią vietą „Royal Canin” ėdalo gamybos procese. Aikštelę įrengėme vadovaudamiesi ta pačia filosofija: konsultuodamiesi su šios srities specialistais ir parinkę ilgaamžiškiausias medžiagas. Be to, keturkojams taip pat buvo teikiama pirmenybė į renginį kviečiant svečius ir organizuojant vaišes”, - sakė Julienas Laviale,  bendrovės direktorius.

Po kelių dienų aikštelė bus papuošta pačių šunų sukurtu meno kūriniu. Kompozicija iš spalvingų renginyje dalyvavusių šunų pėdučių antspaudų papuoš aikštelės „4 letenos” vartelius.

Simbolinę lentą kurti padėjo ir prieglaudos „5 koja” šunys, šiuo metu ieškantys žmonių, kurių namus jie galėtų sušildyti savo besąlygine meile.