Norintiems sulieknėti, treneris pirmiausia siūlo įvertinti savo galimybes ir neperžengti ribų.

„Žmogui rekomenduojama 30 - 45 min. aktyvaus fizinio krūvio per dieną arba 1,5 val. aktyvaus judėjimo. Esmė būtų kitokia, jei žmogus ir labai retai sportuodamas, tačiau tinkamai sureguliavęs mitybos racioną, poilsio režimą jau galėtų pasiekti šiokių tokių rezultatų svorio metime“,- sako B.Burneika.

Specialisto nuomone, sportuoti galima įvairiai, tai priklauso nuo žmogaus fizinės būklės.

„Pradedantiesiems užtenka 2-3 kartų per savaitę, pažengusiems - 3-4 kartai per savaitę, o labai geros fizinės formos žmonės sportuoja nuo 5 kartų į savaitę. Jei kalbėsime apie rezultatus aktyviai sportuojant ir prižiūrint mitybą, tai pirmuosius galima pastebėti jau po poros savaičių teisingo ir kruopštaus darbo. Nereiktų pamiršti, jog su aukštesniais rezultatais jų pasiekimo laikas tik ilgėja. Čia kaip profesionaliame sporte, pirma rezultatą gerinate pvz. minutėmis, po to jį gerinti vis sunkiau ir sunkiau, nes jis gerėja tik sekundėmis, o po to ir jau tik milisekundėmis, čia pasirodo didžiausias žmogaus noras ir jo motyvacija nesustoti“,- pasakoja B.Burneika.

Sportuojantiems namuose treneris pataria nepamiršti viso kūno lavinimo, o ne susitelkti į vienas raumenų grupes. Stiprinant vien tik konkrečias raumenų grupes dažnai sulaukiama rezultato, tačiau lazda turi du galus – vien nuo to dažnai atsiranda disproporcijos, pečių arba stuburo iškrypimai ir net išvaržos.

„Verčiau stenkitės lavinti viso kūno raumenyną proporcingai. Atsilenkimų siūlyčiau iš viso nebedaryti, nes juos darant netaisyklingai pažeidžiamas stuburas ir dažniau dirba nugara nei pilvo presas. Šiuo metu pilvo lavinimo yra naujos tendencijos, kurios skirtos viso liemens lavinimui ir verčia susitelkti į giliuosius juosmens raumenis, taip pilvo presą padarant dar gražesnį ir žymiai stipresnį“,- pataria B.Burneika.

Jei nežinote nuo ko pradėti – teiraukitės sporto specialisto, jis jums išaiškins, o esant reikalui ir parodys kelią, kuriuo einant jūs pasieksite optimaliausią ir greičiausią rezultatą.